Ministrul Turismului, Bogdan Trif, susține că, prin refuzul de a-i numi pe Olguţa Vasilescu şi pe Mircea Drăghici la Dezvoltare și la Transporturi, președintele Klaus Iohannis "își continuă misiunea de sabotaj a intereselor României". El mai spune că Iohannis "a fost ales de români să apere interesele României, și nu ale străinilor" și trebuie "să înceteze acest joc periculos".

Bogdan TrifFoto: Agerpres

Într-un comunicat de presă transmis de PSD Sibiu, organizație pe care o conduce, ministrul Turismului susține că, după ce a încercat să tragă de timp și nu a luat act de demisiile miniștrilor de la Dezvoltare și Transporturi, fiind nevoie de intervenția Curții Constituționale pentru a-l forța să accepte vacantarea posturilor, Klaus Iohannis "își continuă misiunea de sabotaj a intereselor României refuzând să numească doi miniștri la conducerea a două ministere cheie din Guvernul României".

"Mai mult, <>, așa cum fost numit de o instanță judecătorească din România, pentru achiziția ilegală a unei case, Werner Klaus Iohannis a declarat cu nonșalanță că nu are nicio intenție să respecte ordinea constituțională și să numească miniștrii nominalizați de către premierul României. Cu totală lipsă de responsabilitate și logică, Iohannis a spus că și-ar fi pus echipa de la Cotroceni să gândească o analiză prin care să justifice de ce ar urma să refuze propunerile de miniștri ale premierului", mai spune ministrul Turismului.

Potrivit acestuia, Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale au dosare extrem de importante de rezolvat pe perioada președinției Consiliului UE, iar absența miniștrilor afectează atingerea obiectivelor României și ale Uniunii Europene.

"Iohannis pare să nu renunțe la misiunea de a sabota România după ce a declarat în mai multe rânduri că țara noastră nu este pregătită să-și exercite mandatul pe perioada Președinției Consiliului Uniunii Europene. (...) Îi reamintim lui Werner Klaus Iohannis că a fost ales de români să apere interesele României și nu ale străinilor, motiv pentru care îi cerem să înceteze acest joc periculos pentru țara noastră", adaugă ministrul Turismului.

Trif este primul ministru care reacționează după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că refuză numirile Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici la Dezvoltare, respectiv la Transporturi, precizând că argumentele sale sunt de legalitate și de oportunitate.