PSD ia în calcul suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis, iar la începutul lunii ianuarie va depune împotriva acestuia plângerea pentru înaltă trădare, susține secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

Dragnea si StefanescuFoto: AGERPRES

"Luăm în calcul inclusiv suspendarea președintelui Iohannis, pentru că blochează întreaga națiune, iar așa nu mai putem funcționa. Avem obligația să nu ne batem joc de țară și de partenerii strategici pe care îi avem. La apărare, trebuie să dăm foarte multe explicații legate de conducerea Statului Major al Armatei. Trebuie să li se explice partenerilor țării că președintele calcă în picioare Constituția. Nu știu dacă vor înțelege foarte repede", a susținut Codrin Ștefănescu, la România Tv.

El a mai spus că la începutul lunii ianuarie PSD va depune împotriva președintelui Klaus Iohannis plângerea penală pentru înaltă trădare.

"Depunem plângerea pentru înaltă trădare la începutul lunii ianuarie, nu dăm înapoi. Sunt foarte multe argumente, avem un document făcut de cei mai buni juriști", a mai spus secretarul general al PSD.

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian declara recent că mutările lui Klaus Iohannis în relația cu Guvernul fac să fie "întrunite elementele suspendării", însă un astfel de demers ar fi "catastrofal" pentru imaginea României, în momentul preluării președinției Consiliului UE.

​Președintele Klaus Iohannis spunea că nu se teme de un eventual demers al PSD de suspendare a sa din funcție, așa cum nu îi este teamă nici de Curtea Constituțională.