​Președintele Klaus Iohannis spune că nu se teme de un eventual demers al PSD de suspendare a sa din funcție, așa cum nu îi este teamă nici de Curtea Constituțională.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Întrebat, joi, dacă se teme de un eventual demers de suspendare a sa din funcție, șeful statului a declarat, la Cotroceni, că nu i-a fost și nu îi este teamă nici de suspendare și nici de Curtea Constituțională.

"Nu mi-a fost și nu mi-e teamă de așa ceva (de suspendare - n.r.) și nici de Curtea Constituțională, pentru că absolut toate acțiunile mele se încadreaza perfect în cadrul constituțional", a afirmat Iohannis.

Președintele a mai spus că nicio acțiune a sa nu a fost în afara cadrului constituțional.

Miercuri seară, după ședința Comitetului Executiv al PSD în care s-a votat nominalizarea Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării Regionale și a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor, Liviu Dragnea l-a amenințat voalat, din nou, pe Klaus Iohannis cu suspendarea dacă nu dă curs noilor propuneri.

"Ne-am obișnuit cu domnul Iohannis să fie în stare să facă orice, dincolo de Constituție și lege, dar ar fi o încălcare flagrantă a legii și a deciziei CCR. În cazul în care va călca cu picioarele pe Constituție, o să ne întâlnim și o să vedem ce o să facem. Să ajungem în situația respectiv, nedorită de noi, și vedem", a spus liderul PSD.