Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, susține că declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker sunt "puternic influenţate de propaganda de la Cotroceni" şi nu au nicio legătură cu realitatea din România.

Dan NicaFoto: Hotnews

Dan Nica susține într-un comunicat de presă, că Juncker confundă Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni, pentru că tot ce spune "se aplică perfect preşedintelui Iohannis, cel care din motive pur electorale întreţine o stare de conflict politic în relaţia cu guvernul".

Liderul europarlamentarilor PSD mai spune că nu există niciun dubiu că mesajele eronate şi confuziile din declaraţiile lui Juncker au ca sursă dezinformările coordonate de Cotroceni și, la fel ca fostul ministru Mihai Fifor, el o acuză pe Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Dan Nica mai arată că este evident că Jean-Claude Juncker nu a fost informat că premierul Viorica Dăncilă "a făcut în repetate rânduri apel la pace politică, invitând opoziţia şi Cotroceniul la colaborare şi consens, pentru a asigura o preşedinţie bună a României în fruntea Consiliului Uniunii Europene".

În contextul în care România se pregăteşte să preia preşedinţia semestrială a UE de la 1 ianuarie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spune că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni, relatează sâmbătă dpa.