Președintele Consiliului Național al PSD, Mihai Fifor, îl ironizează pe șeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, spunând că "distinsul domn" confundă Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni și simte o nevoie aproape părintească să dojenească Guvernul. El mai susține că România continuă să fie tratată că o națiune de mână doua de către unii oficiali europeni și o face responsabilă pe Angela Cristea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, de dezinformarea autotităților de la Bruxelles.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul ministru al Apărării spune că este cel puțin curioasă "pendularea subită" a lui Junker în atitudinea față de România, iar lao prima vedere ar fi tentat să spună că "distinsul domn" confundă Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni și simte o nevoie aproape părintească să dojenească Guvernul.

Mihai Fifor o acuză pe Angela Cristea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, că dezinformează forul european și susține că atât timp cât aceasta va rămâne în funcție președintele CE Jean Claude Juncker va fi avea o percepție deformată despre România.

"Știind însă cum își ia informația orice oficial european, chiar și domnul Junker, adică prin intermediul reprezentanților diplomatici, nu mă mai miră nimic. La urma urmei, când cea care informează Comisia Europeană este nimeni alta decât Angela Cristea, nu văd la ce lucruri bune ne-am putea aștepta. (...) Nu e de mirare că domnul Juncker are o percepție total deformată despre ce se petrece în România. Faptul că acesta a menținut-o în funcție viciază în mod clar percepțiile și opiniile pe care domnul Juncker le are despre România", mai susține Fifor.

El mai spune că România continuă să fie tratată ca o națiune de mâna a doua de către unii oficiali ai Uniunii Europene și ai unor guverne din Europa și că nu va mai accepta să fie certată sau sanctionată pentru lucruri care se întâmplă peste tot în Europa, dar pe care nu le văd aceiași oficiali "atât de preocupați doar de soarta României".

Fostul ministru al Apărării încheie: "Ca să îl liniștim pe domnul Junker și pe toți cei care luptă cu disperare împotriva intereselor țării, din interior și din exterior, vom spune răspicat că Guvernul României a înțeles foarte bine care este rolul său la președinția UE. (...) Guvernul României, condus de Viorică Dăncilă, va asigura Președinția Consiliului Uniunii Europene cu profesionalism și ca o tară mândră, demnă, care merită același respect și aceleași drepturi pe care le are orice stat în Uniunea Europeană".

În contextul în care România se pregăteşte să preia preşedinţia semestrială a UE de la 1 ianuarie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spune că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni, relatează sâmbătă dpa.