Dan Șova a ieșit dupa miezul nopții din inchisoare fiind rezervat in declarații și surprinzând prin înfățișare. ”Sincer, nu mă așteptam la această decizie. Am fost condamnat cu o decizie de 3-2, iar judecătorul care a înclinat balanța a fost tocmai cel care nu avea ce să caute în complet. Închisoarea a fost o experiență umilitoare”, a declarat Șova.

SovaFoto: Hotnews

"Decizia Curții Constituționale a stabilit că acel complet care m-a condamnat a fost nelegal constituit. O singură remarcă am de făcut: am fost condamnat cu o decizie de 3 la 2 în care doi judecători m-au achitat, iar judecătorul care a făcut diferența este exact cel care nu trebuia să fie în complet. Este vorba despre o faptă pe care nu am comis-o. Nu m-am așteptat la acea decizie (de condamnare -n.r.). În măsura în care Înalta Curte era obligată să respecte decizia Curții, da, mă așteptam (să fiu eliberat acum -n.r). Nu o să discut propriu-zis despre închisoare pentru că nu e o chestiune de povestit, a fost o experiență umilitoare, repet, pentru că am fost nevoit să vin în detenție pentru o faptă pe care nu am comis-o", a declarat Dan Șova, potrivit Mediafax.

Fostul deputat Dan Şova era condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, fiind încarcerat în Penitenciarul Jilava.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri noapte, eliberarea mai multor persoane în dosare în care avocaţii condamnaţilor au contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători.