Fostul președinte Traian Băsescu îi atacă dur pe liderii opoziției pentru că au depus acum moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, spunând că au așteptat până când au fost siguri de eșec și că momentul era septembrie, atunci când autorităţile intrau în curţile oamenilor şi le luau porcii sau când evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei erau încă proaspete. "Dacă Orban şi Barna nu sunt într-un blat cu PSD-ul, atunci sunt proşti (politicieni ?) de-a binelea", afirmă fostul președinte.

HotNews.roFoto: Hotnews

Traian Băsescu îi ironizează pe liderii opoziției, Ludovic Orban, Dan Barna şi Eugen Tomac, spunând că i-a văzut la televizor "ţanţoşi şi plini de importanţă" pentru că au depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.

"Săracii, se fac a fi opozanţi. Realitatea tristă este că, dacă Orban şi Barna nu sunt într-un blat cu PSD-ul, atunci sunt proşti (politicieni ?) de-a binelea mai ales atunci când evaluează şansele de reuşită ale moţiunii", afirmă Băsescu.

El spune că momentul moţiunii a fost în septembrie, atunci când autorităţile intrau în curţile oamenilor şi le luau porcii, atunci când evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei erau încă proaspete, atunci când ALDE se distanţa de PSD pentru că lui Tăriceanu "i se umflase capul şi în oportunismul lui proverbial credea că numai Dragnea este penal şi el nu", atunci când UDMR nu-şi rezolvase problema predării Limbii Române în şcolile de Limbă Maghiară de către profesori calificaţi pentru predarea Limbii Române şi ameninţau cu ruperea protocolului, atunci când Bădălău îi trimetea scrisori deschise lui Dragnea, Gabriela Firea cerea demisia lui Carmen Dan, iar puciştii se aliniau în spatele lui Stănescu.

Băsescu amintește că atunci, în septembrie, Eugen Tomac a trimis proiectul moţiunii de cenzură şi la PNL şi la USR, în timp ce el argumenta că acesta este momentul moţiunii. "Desigur, am primit replici de la “grei” fără greutate precum Ludovic Orban, Raluca Turcan, Barna şi alţi diverşi “grei” de prin PNL şi USR (să fiu scuzat că nu prea ştiu cum îi cheamă), că nu este momentul şi că ştiu ei când va veni acest moment".

Fostul președinte mai spune că din septembrie şi până azi s-au întâmplat multe - Dragnea a reușit să închidă focarele cu pucişti, "Tăriceanu a aflat că şi el este penal ca şi Dragnea, ceea ce a făcut să i se desumfle capul şi să devină din nou solidar cu Dragnea", emoţia legată de pesta porcină a trecut, la fel și cea a evenimentelor din 10 august.

Concluzia fostului președinte este că moţiunea de cenzură nu mai are nici o şansă, Orban, Turcan, Barna și Ghinea așteptând cu depunerea acesteia până când au fost siguri că nu mai are nici o şansă să treacă.

"Liderii PNL şi USR ori sunt proşti (politicieni?) ori pur şi simplu simulează opoziţia înşelându-şi fără ruşine electoratul. Cert este că au aşteptat cu depunerea moţiunii de cenzură până când au fost siguri de eşec", adaugă Băsescu.

Reprezentanții PNL, USR și PMP au depus vineri dimineață, la Parlament, moțiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!". Pentru ca Guvernul Viorică Dăncilă să pice, moțiunea trebuie votată de cel puțin 233 voturi.