Liviu Dragnea susține că PSD a decis că e nevoie de o ordonanță de urgență pentru modificarea Codurilor Penale deoarece „procesul legislativ se prelungește foarte mult”. „Colegii noștri au motivat pentru că este o istorie care nu se mai termină”.

Liviu DragneaFoto: Captura Facebook

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni că s-a discutat, în ședința PSD, oportunitatea unei ordonanțe de urgență de modificare a Codurilor Penale pentru ca articolele declarate constituționale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituționale să revină în Parlament.

"A fost o astfel de discuție, s-a hotărât în unanimitate ca articolele declarate constituționale să fie promulgate printr-o ordonanță de urgență", a confirmat Viorica Dăncilă.

Ordonanța de urgență ar urma să pună în vigoare articolele declarate constituționale din codurile penale. "Trebuie să vedem în normele legale pentru a face acest lucru. În Comitetul Executiv s-a stabilit ca ce s-a declarat constituțional să dăm OUG. Când CCR declară ceva constituțional e obligatoriu pentru toată lumea, pornind de la acest considerent am avut discuția", a mai spus premierul. Referitor la articolele declarate neconstituționale, Viorica Dăncilă a afirmat că acestea se vor întoarce în Parlament pentru a fi modificate.