Liderul USR, Dan Barna, a declarat, la finalul ședinței cu scandal din Camera Deputaților, că ceea ce s-a întâmplat astăzi demonstrează că majoritatea care a sufocat România timp de doi ani nu mai există.

opozitiaFoto: Hotnews

"Majoritatea care a sufocat România doi ani nu mai există. Au fost aproape două ore în care PSD-ALDE a încercat cu disperare dobândirea unei majorități care nu mai există, cu Florin Iordache tremurând în scaun precum piftia. Azi s-a văzut că majoritatea nu mai există. Florin Iordache a fost incapabil să admită un vot pe care știau că l-ar fi pierdut", a afirmat liderul USR.

El a concluzionat că "democrația se întoarce în Parlament", iar motiunea de cenzură devine acum cu adevărat importantă.

Ședința de marți a plenului Camerei Deputaților a fost una marcată de scandal. PNL a cerut la începutul acesteia introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de revocare atât a lui Liviu Dragnea, din funcția de președinte, cât și a lui Florin Iordache, din cea de vicepreședinte. Iordache, cel care conducea ședința, a refuzat să supună la vot propunerile PNL afirmând că acestea sunt neregulamentare. Au urmat luări de cuvânt timp de o oră și jumătate și certuri pe tema regulamentului. Mișcarea PNL a fost o încercare de a testa voturilor celor de la PSD-ALDE, după ce cei din coaliție au rămas fără două voturi necesare pentru a avea majoritatea, ca urmare a plecării a patru deputați la partidul lui Victor Ponta.

Şedinţa Camerei a fost închisă de preşedintele de şedinţă Florin Iordache după ce vicepreşedintele Marilen Pirtea (PNL) a preluat conducerea plenului şi a supus la vot mai multe propuneri de la tribuna Camerei Deputaţilor. Iordache i-a atras atenţia că nu el conduce şedinţa şi l-a invitat să ia loc în sală, după ce opoziţia a votat cu mâna ridicată ceea ce a propus Pirtea. Deputaţii opoziţiei s-au ridicat în picioare cu mâinile ridicate şi au venit în faţa tribunei, după care au început să aplaude.

Iordache i-a dat cuvântul liderului grupului PSD Daniel Suciu, dar acesta nu a fost lăsat să intre la tribună de Pirtea, care a blocat microfonul. Timp câteva minute, Suciu a încercat să se strecoare la tribună pe lângă Pirtea, dar acesta din urmă a refuzat să părăsească locul. În final, Iordache a decis să închidă şedinţa.

CITEȘTE ȘI: Scandal în Camera Deputaților. PNL a propus revocarea lui Dragnea și a lui Florin Iordache. Iordache a refuzat să supună la vot / Opoziția susține că Dragnea a fost revocat pe baza unui vot condus de un vicepreședinte PNL de la tribună, cu microfonul tăiat / Turcan: "Majoritatea PSD-ALDE nu mai există"