Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, luni, la finalului ședinței Biroului Permanent al PSD, că nu se poate sta la nesfârșit cu un guvern blocat în care președintele să se implice fără să aibă competențe, iar luni, cel târziu marți, va fi decisă calea de urmat - dacă Guvernul va sesiza Curtea Constituțională din cauza refuzului președintelui de a revoca doi miniștri și de a numi alții în locul acestora.

HotNews.roFoto: Hotnews

"I s-a solicitat domnului ministru Toader ca până la sfârșitul săptămânii să întocmească un draft pentru o posibilă sesizare la CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituțională, în cazul în care și după 1 decembrie președintele va refuza să-și îndeplinească atributele constituționale și să ia act de solicitările premierului. În funcție de ce va face președintele Iohannis, luni vom hotărî calea de urmat. Nu vom putea sta la nesfârșit cu un guvern în care președintele vrea să se implice fără a avea vreo competența constituțională”, a spus Dragnea, la Parlament, după ședința BPN al PSD.

El a precizat că se va discuta și în PSD, dar și în coaliție, iar cel târziu marți va fi luată o decizie.

"În mod normal, președintele României trebuia să procedeze imediat la revocarea celor doi miniștri și la numirea celor propuși. În mod nejustificat a amânat decizia până după 1 decembrie. Luni o sa avem o discuție în partid și în coaliție și dacă draftul pentru sesizare este făcut, luni sau cel târziu marți trebuie să decidem dacă utilizăm acea cale", a mai spus liderul PSD.

CITEȘTE ȘI:Toader pregătește un proiect de sesizare a Curții Constituționale în cazul refuzului președintelui Iohannis de a revoca miniștrii: O posibilă sesizare va fi făcută de premier