Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că în această săptămână va redacta un proiect de sesizare la Curtea Constituțională pentru un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și președintele României după refuzul acestuia din urmă de a revoca și numi miniștrii propuși la remaniere. El a spus că va prezenta lunea viitoare acest proiect de sesizare și că dacă se va decide sesizarea CCR, aceasta va fi semnată de premierul Viorica Dăncilă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a mers luni la ședința Biroului Permanent al PSD, iar la plecare a spus că una dintre teme a fost posibila sesizare a Curții Constituționale legată de sesizarea Curții Constituționale privind un conflict juridic între Guvern și președinte, generat de refuzul șefului statului de revocare a celor doi miniștri propuși la remaniere, Lucian Șova și Paul Stănescu, și numirea înlocuitorilor acestora - Lia Olguța Vasilescu și Ilan Laufer.

Toader a afirmat că până luni va redacta un proiect de posibilă sesizare a CCR privind un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și președinte.

El a precizat că va prezenta acest proiect lunea viitoare, iar apoi "cei care au competențele de a decide vor decide dacă vor sesiza sau nu CCR cu astfel de conflict".

"Posibila sesizare va veni, dacă va fi cazul, de la Guvrn, parte a conflictului și sub semnătura doamnei prim-ministru", a adăugat ministrul Justiției.