Ilan Laufer revine cu explicații și spune că, din cauza refuzului nejustificat al președintelui de a-l numi ministru, a avut "o reacție la cald, bazată pe o puternică încărcătură emoțională".

Ilan LauferFoto: StartupCafe.ro

Ilan Laufer, care l-a acuzat de antisemitism pe șeful statului, a revenit joi seară cu o nouă postare pe Facebook.

El răspunde "acuzațiilor eronate" că nu s-a născut în România: "Sunt născut în Romania, sunt român și simt românește".

Laufer mai spune că face parte "dintr-o etnie cu o profundă conștientizare și încărcătură istorică, evreii fiind un popor care a fost sensibilizat de-a lungul timpului din cauza suferințelor îndurate" și că înțelege și respectă regulile organizaţiilor evreieşti şi își alege astăzi cuvintele cu prudenţă.

Ilan Laufer își justifică declarațiile de marți seară, când l-a acuzat de antisemitism pe președintele Iohannis: "Totodată, din cauza nejustificării refuzului - conform Constitutiei, a domnului Presedinte, de a fi parte din Guvernul Romaniei, am avut o reacție la cald, bazată pe o puternică încărcătură emoțională".

El mai spune că nu și-a dorit și nu își dorește să amestece trăirile personale în viața politică și că la nivel personal are dreptul să fie subiectiv, atunci când se simt discriminat.

"Rămân implicat în proiectele menite să încurajeze dezvoltarea antreprenorilor și a companiilor cu capital românesc, inclusiv internaționalizarea acestora, atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii", își încheie Laufer mesajul. El a postat și o fotografie cu certificatul de naștere, care arată că este născut în București, Sectorul 1.

Ilan Laufer, propus de PSD pentru portofoliul de la Dezvoltare, a susținut marți seară că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-l numi în funcție este "un nou act de antisemitism", acuzându-l pe șeful statului că a avut "mai multe ieșiri de sabotare a evreilor", încercând să oprească relațiile cu Ierusalimul. El a mai spus că va face o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. "În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pentru câţi bani", a mai acuzat Laufer.

Declarațiile au generat un val de critici la adresa sa.

Miercuri seară, Laufer se declara profund mâhnit de valul de reacții la adresa sa.

CITEȘTE ȘI: Federația Comunităților Evreiești, despre Laufer: Este grav când arunci cuvinte fără să ai proprietatea lor, cu atât mai mult cu cât ele sunt legate de antisemitism