Ilan Laufer, care l-a acuzat de antisemitism pe președintele Klaus Iohannic, după ce acesta a refuzat să îl numească în funcția de ministru al Dezvoltării, se declară profund mâhnit de valul de reacții la adresa sa. El spune că România este țara sa și luptă pentru ea, iar religia nu trebuie să fie un motiv care să justifice reacţiile antisemite la adresa sa.

Ilan LauferFoto: StartupCafe.ro

"Sunt profund mâhnit de valul de reacții la adresa mea. Sunt român și simt românește. În tot ce am făcut am avut un singur crez: România este Țara mea și lupt pentru valorile ei și pentru unitate națională", a scris Ilan Laufer pe Facebook, miercuri seară.

El mai susține că "religia nu trebuie să fie un motiv care să justifice reacţiile antisemite" la adresa sa.

Postarea este însoțită și de imagini cu mesajele private pe care le-a primit pe rețeaua de socializare.

Ilan Laufer, propus de PSD pentru portofoliul de la Dezvoltare, a susținut marți seară că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-l numi în funcție este "un nou act de antisemitism", acuzându-l pe șeful statului că a avut "mai multe ieșiri de sabotare a evreilor", încercând să oprească relațiile cu Ierusalimul. El a mai spus că va face o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. "În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pentru câţi bani", a mai acuzat Laufer.

Declarațiile au generat un val de critici la adresa sa.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că Laufer a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste și că referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile.

Liderul PSD a spus că nu a știut că Ilan Laufer va susține o conferință de presă în sediul PSD și că a fost "un incident de securitate care nu se va mai întâmpla".