Greii PSD au fost convocaţi duminică seară, la Parlament, pentru negocieri de ultim moment, anunță postul Digi24, care afirmă Liviu Dragnea se întâlneşte la această oră cu apropiaţii săi pentru a-şi securiza practic poziţia.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

UPDATE: Potrivit unor surse din partid citate de Mediafax, tema discuțiilor de la Parlament este ordinea de zi a reuniunii de luni a Comitetului Executiv (CEx) al PSD.

Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea a solicitat o „ședință pregătitoare” în format restrâns, cu o parte din liderii județeni PSD.

UPDATE: Variantă de lucru la CExN al PSD: Sancționarea lui Țuțuianu, Neacșu, Mocioalcă, Pandea (surse)

Reuniunea informală are loc înainte de şedinţa Comitetului Executiv (CEx) al PSD - programată luni, la 12.00 - care ar putea decide excluderea mai multor contestatari ai liderului social-democrat.

Apropiaţi ai liderului PSD spun că excluderile din partid, în acest moment, sunt inevitabile.

Reuniunea Comitetului Executiv al CEx al PSD va avea loc, luni, de la ora 12.00, la Palatul Parlamentului, au anunțat social-democrații. Liviu Dragnea susținea, vineri, că discuțiile se vor concentra pe propunerile pentru ASF și CNA, dar reuniunea vine pe fondul unor serii de discuții politice privind, printre altele, remanierea Guvernului sau sancționarea unor lideri PSD, precum Adrian Țuțuianu. În plus, Rise Project a anunțat că în săptămâna ce urmează va începe să publice articole din seria #Teleormanleaks.

În CEx se va discuta despre înregistrările în care Adrian Țuțuianu a criticat miniștrii și conducerea partidului. Unii lideri județeni invocă posibilitatea excluderii vicepreședintelui PSD, în timp ce alții îndeamnă la calm.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, că acei lideri care au trimis scrisori „de sorginte #rezist” și au spus că fac parte dintr-un partid de „maimuțe” nu mai reprezintă „poziția unitară a PSD”.

De asemenea, vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache (PSD), consideră că „mai bine ne despărțim” de acei membri care nu respectă votul majorității și l-a nominalizat pe Adrian Țuțuianu spunând că l-a deranjat faptul că vicepreședintele partidului și-a criticat colegii.

Și vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a declarat joi, pentru Mediafax, că unii președinți de organizații județene cer „vehement” excluderea din partid a lui Țuțuianu pentru „declarații nelalocul lor”.

Pe de altă parte, președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că partidul trebuie să încerce să-i păstreze pe liderii care au avut rezultate electorale bune. Într-o declarație pentru Mediafax, liderul județean social-democrat a afirmat, sâmbătă, că el dezaprobă „lichidarea” vocilor critice și a apreciat că vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu trebuie acceptat chiar dacă „vorbește în plus”.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru Mediafax că o variantă luată în calcul este aplicarea unei sancțiuni cu suspendarea pentru o perioadă de 3 sau 6 luni din funcțiile deținute în partid pentru acei lideri care au adus prejudicii de imagine formațiunii.