Reuniunea Comitetului Executiv al CEx al PSD va avea loc, luni, de la ora 12.00, la Palatul Parlamentului, au anunțat social-democrații. Liviu Dragnea susținea, vineri, că discuțiile se vor concentra pe propunerile pentru ASF și CNA, dar reuniunea vine pe fondul unor serii de discuții politice privind, printre altele, remanierea Guvernului sau sancționarea unor lideri PSD, precum Adrian Țuțuianu. În plus, Rise Project a anunțat că în săptămâna ce urmează va începe să publice articole din seria #Teleormanleaks.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

„CEX-ul de săptămâna viitoare, care nu are ca obiectiv remanierea, are ca principal obiectiv să discutăm despre propunerile pentru ASF și CNA”, a declarat, vineri, la Parlament, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă se va discuta și despre sancțiuni la adresa unor lideri ai partidului, Dragnea a răspuns: „Este vineri și vă rog frumos, chiar nu vreau să îmi stric weekend-ul să comentez toate prostiile și toate invențiile pe care le spun unii pe la televizor și pe diverse site-uri. Consider că zvonurile care nu au nicio bază reală sunt niște prostii”.

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a spus, joi, că unii președinți de organizații județene cer „vehement” excluderea din partid a vicepreședintelui Adrian Țuțuianu pentru „declarații nelalocul lor”.

Primarul general Gabriela Firea a declarat, vineri, că nu știe când va fi ședința Comitetului Executiv al PSD, însă dacă va avea loc luni sau miercuri, ea va lipsi pentru că va fi într-o delegație la Madrid. Edilul spune că nu pleacă intenționat pentru a lipsi de la CEx.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache (PSD), a declarat sâmbătă, la un post TV, că în ședința de luni a CExN trebuie să există „o discuție și o clarificare” legată de liderii care critică partidul, el precizând că „mai bine ne despărțim” de cei care nu respectă votul majorității.

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a afirmat sâmbătă, pentru Mediafax, că este posibil ca la ședința de luni a CExN să se ridice problema sancționării unor lideri, dar el dezaprobă „lichidarea” vocilor critice și a apreciat că Adrian Țuțuianu trebuie acceptat chiar dacă „vorbește în plus”.

În mai multe înregistrari audio făcute publice în ultimele săptămâni de România TV, Adrian Țuțuianu spunea în întâlniri cu membrii de partid din județul Dâmbovița că PSD este "un partid de maimuțe" pentru că a acceptat ca Dragnea să meargă la Cotroceni cu propunerea lui Sevil Shhaideh pentru funcția de premier și îi critica pe unii miniștri.

Liviu Dragnea spunea pe 25 octombrie că situațiile vicepreședinților Adrian Țuțuianu și Gabriela Firea vor fi abordate în următoarea ședință a CExN pentru că „un subiect atât de plăcut nu avem cum să ratăm”. Președintele PSD a fost întrebat despre înregistrările cu Țuțuianu, precum și despre anunțul unor consilieri generali PSD că nu vor mai vota proiectele dacă primarul Gabriela Firea nu îi consultă, că nu crede că subiectul va fi evitat.