​Surse social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro că remanierea s-ar putea amâna din nou din cauza neînțelegerilor interne din PSD. Oficial, ședința Comitetului Executiv al PSD este programată pentru miercuri, 31 octombrie iar premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a finalizat evaluarea miniștriilor. Potrivit surselor citate, liderii PSD ar urma să se întâlnească în seara aceasta pentru a lua o decizie în acest sens.

Liviu Dragnea si Viorica DancilaFoto: Agerpres

​Liviu Dragnea dorește să-l înlocuiască pe Paul Stănescu din funcția de vicepremier și minstru al Dezvoltării însă, potrivit surselor citate, nu ar avea voturile necesare în Comitetul Executiv pentru al înlocui pe acesta din funcție. O parte dintre parlamentarii PSD îl susțin pe Stănescu și amenință că vor vota o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă dacă acesta va fi remaniat

De precizat este că, în ședința Comitetului Executiv, procedura prevede să se discute despre activitatea membiilor Guvernului iar liderii partidului să supună la vot susținerea politică a fiecărui ministru în parte.

De asemenea, Liviu Dragnea are probleme și cu partenerii de Coaliție care refuză să cedeze ministerul Energiei la schimb cu cel al Economiei.

Liderii PSD urmează să se întâlnească în seara aceasta pentru a decide dacă se va desfășura sedința CEX în condițiile în care premierul Viorica Dăncilă va lipsi din țară începând de joi, 1 noiembrie având o serie de vizite oficiale în următoarea perioadă. Liderii PSD trebuie să țină cont de acest aspect pentru că absența acesteia ar amâna remanierea pe o perioadă mai lungă.

Săptămâna trecuta președintele PSD anunța public că ședința CEX va avea loc pe 31 octombrie și că s-a încheiat evaluarea activității miniștriilor. Liviu Dragnea are o listă de oameni pe care dorește să-i impună în noul Cabinet Dăncilă.

Citește și: