Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a susținut că votul la legea contra spălării banilor a fost reluat din cauză că opțiunile unor parlamentari nu au fost înregistrate de sistem, adăugând că s-ar putea să fi fost ”o mână criminală”.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

”Au fost câțiva deputați care și-au exprimat votul, dat nu a fost preluat de sistemul informatic”, a spus Dragnea, adăugând că ”era firesc, nu poți să iei dreptul unui deputat să voteze”.

El a refuzat să comenteze declarația liderului UDMR, Kelmen Hunor, care a calificat reluarea votului drept ”o porcărie”: ”Eu nu folosesc asemenea cuvinte în Parlamentul Romaniei”.

Președintele Camerei a afirmat că a solicitat să se fască ”o revizie serioasă” a sistemului, dar nu a putut să explice de ce doar la votul la legea în chestiune a fost o problemă: ”Habar n-am”.

Când un jurnalist i-a spus că sunt probleme cu sistemul de vot doar la legile sensibile, cum a fost cazul cu ce a defăimării, Dragnea a declarat că ”s-ar putea să fie tot o mână criminală ... sau aceeași”.

Liderul PSD spunea, în februarie, ca partidul său va depune plangere penala pentru votul la Legea defăimării și a susținut că ar fi existat "o mână criminală" care a manipulat sistemul informatic, în așa fel incât să pice legea.