Președintele PSD Liviu Dragnea se va întâlni luni cu liderul UDMR, Kelemen Hunor pentru a discuta despre susținerea legii offshore, au declarat surse oficiale pentru Hotnews.ro. Coaliția a ajuns la un consens în ceea ce privește legea off shore și urmează să demareze discuțiile în comisia de specialitate. Întâlnirea are loc în contextul în care, în urmă cu două săptămâni UDMR și ALDE au refuzat să voteze legea în plen iar Kelemen Hunor a evitat să discute cu Dragnea când acesta la abordat l-a finalul ședinței de la Camera Deputaților.

Liviu Dragnea si Kelemen Hunor (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Sursele Hotnews.ro susțin că la întâlnire se va discuta despre susținerea legii off shore în plen dar și despre proiectul de lege privind spălarea băniilor. De altfel, Dragnea trebuie să negocieze cu UDMR pentru susținerea proiectelor importante, majoritatea parlamentară fiind fragilă în urmă tensiunilor interne din PSD dar și a nemulțumirilor din Coaliție.

În Coaliția PSD-ALDE s-a agreat miercuri forma finală a legii offshore iar această va intră săptămâna viitoare în dezbaterile din comisiile de specialitate, cele două partide urmând să prezinte proiectul și celorlalte formățiuni politice.

Întâlnirea cu UDMR este necesară pentru Liviu Dragnea în contextul în care la începutul lunii octombrie, în urmă unui conflict deschis între PSD-ALDE, plenul Camerei Deputaților a decis retrimiterea Legii Offshore în comisii, solicitarea fiind făcută, în mod surprinzător de Kelemen Hunor, UDMR.

PSD a fost obligat să accepte retrimiterea în comisii, mai ales că și ALDE intenționa să ceară același lucru. Decizia este neașteptată în condițiile în care PSD, având sprijinul UDMR, a ținut cu tot dinandinsul să treacă legea de comisii, fără dezbatere reală, în ciuda unei opoziții vehemente din partea ALDE, partenerul de coaliție al PSD, și din partea PNL și USR, care au acuzat lipsa de transparență. Dacă inițial, UDMR a votat în comisii amendamentele impuse de PSD, a două zi, în plen, lucrurile s-au schimbat.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a încercat după ce plenul Camerei Deputaților a decis retrimiterea Legii Offshore în comisii, să-l abordeze pe Kelemen Hunor însă liderul UDMR nu a fost foarte dispus la discuții.