Liderul PSD, Liviu Dragnea, a încercat miercuri, după ce plenul Camerei Deputaților a decis retrimiterea Legii Offshore în comisii, la solicitarea surprinzătoare a liderului UDMR, să-l abordeze pe Kelemen Hunor.

Kelemen si DragneaFoto: Hotnews

Imaginile surprinse de reporterul HotNews.ro imediat după ședința de plen par să arate că liderul UDMR nu a fost foarte dispus la discuții.

Liviu Dragnea nu a participat la ședința de plen. La finalul acesteia, însă, a ieșit din biroul său și s-a îndreptat spre Kelemen Hunor, care se îndrepta spre lift din sala de plen.

În momentul în care a observat că este filmat de ziariști, Kelemen Hunor a revenit la Liviu Dragnea, spunându-i: „Haideți că fetele fac poze, să mai facem o poză”. După care cei doi au făcut câțiva pași împreună dar s-au despărțit din nou.

„I-am spus că avem nevoie de explicații, avem nevoie de argumente. Într-o săptămână se poate clarifica. M-a întrebat ce s-a întâmplat și i-am spus că vreau și eu argumente, vreau niște proiecții pe termen lung, fiindcă nu se poate ca ieri la Senat a fost o variantă, cum bine cunoașteți, astăzi este altă variantă, de aceea am cerut retrimiterea”, a explicat Kelemen Hunor, la întrebările ziariștilor.

Plenul Camerei Deputaților a decis miercuri retrimiterea Legii Offshore în comisii, solicitarea fiind făcută, în mod surprinzător de Kelemen Hunor, UDMR. PSD a fost obligat să accepte retrimiterea în comisii, mai ales că și ALDE intenționa să ceară același lucru. Decizia este neașteptată în condițiile în care PSD, având sprijinul UDMR, a ținut cu tot dinandinsul să treacă legea de comisii, fără dezbatere reală, în ciuda unei opoziții vehemente din partea ALDE, partenerul de coaliție al PSD, și din partea PNL și USR, care au acuzat lipsa de transparență. Dacă marți, UDMR a votat în comisii amendamentele impuse de PSD, miercuri, în plen, lucrurile s-au schimbat total, fiind partidul care a cerut retrimiterea legii și amânarea ei cu o săptămână. Mai multe aici.