Senatorul PSD Șerban Nicolae cere, într-o postare pe Facebook, demisia lui Frans Timmermans, după ce prim-vicepreședintele Comisiei Europene a criticat dur modificările aduse legilor Justiţiei de către PSD-ALDE, avertizând că CE nu va ezita să aducă „în faţa instanţei guvernul român, dacă regulile sunt încălcate”.

Serban Nicolae, poza de profil de pe FacebookFoto: Facebook

”Te-ai acoperit deja de rușine. Demisionează, Frans Timmermans! Urgent!”, scrie Șerban Nicolae în mesajul postat cu câteva ore înainte ca Timmermans să se întâlnească cu Viorica Dăncilă și Tudorel Toader, la Strasbourg.

”Noi, în România, am mai văzut mentalități ca a ta. În anii ’50. Sunteți puțini, dar în poziții-cheie ale deciziei. O fostă procuroare, școlită doctrinar în cei mai negri ani ai lui Ceaușescu, te aplaudă și gândește ca tine în Parlamentul European. Și mai sunt câțiva”, adaugă senatorul PSD.

Prezent luni seara la ședință extraordinară a Comisiei LIBE (libertăți civile și justiție) din Parlamentul European, în care s-a discutat despre situația din România,Timmermans a precizat că oficialii de la Bruxelles vor evaluacu foarte mare atenție legile adoptate și conformitatea lor cu legea europeană.