​Premierul Viorica Dăncilă a ratat, luni seară, întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, întârziind la întâlnirea pe care ea însăși o solicitase. Guvernul susține că Dăncilă trebuia să-l primească pe șeful CE la aeroportul Băneasa, la ora 18.30, însă aeronava a aterizat mai devreme, iar Juncker a fost preluat de la scara avionului de către SPP și condus direct la hotel. Surse oficiale au declarat însă pentru HotNews că decizia de a pleca de la aeroportul Băneasa i-a aparținut lui Jean Claude Juncker, SPP neavând niciun rol în stabilirea programului. Dăncilă ar urma totuși să se vadă cu Juncker, marți, la plecarea acestuia, potrivit surselor HotNews.

Dancila si JunckerFoto: Guvern

Potrivit Guvernului, Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România a informat că aeronava cu care se deplasează în România președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30.

„Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa, însă la ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțată inițial. La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa. Însă SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată”, mai precizează Guvernul.

Surse oficiale au declarat pentru HotNews că decizia de a pleca de la aeroportul Băneasa i-a aparținut lui Jean-Claude Juncker, SPP neavând niciun rol în stabilirea programului. Mai mult, susțin aceleași surse, protocolul Guvernului se afla pe aeroport cu mult timp înainte de aterizarea aeronavei șefului Comisiei Europene.

Potrivit surselor HotNews, mașina care l-a preluat pe Juncker ar mai fi „dat o tură”, la aeroport, pentru a mai trage de timp, astfel încât Dăncilă să se poată întâlni totuși cu șeful CE, ea fiind cea care solicitase întâlnirea pe aeroport, în condițiile în care premierul român nu participă la Summitul Inițiativa celor Trei Mări, la care România este reprezentată, ca gazdă, de președintele Iohannis.

Potrivit surselor HotNews, marți, însă, la plecarea lui Juncker, Viorica Dăncilă ar urma să-l conducă pe acesta la aeroport, unde ar urma să aibă o scurtă întrevedere, la solicitarea ei.

Reamintim că Guvernul a renunțat la serviciile SPP, optând pentru protecția Jandarmeriei. Mai mult, președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat deschis pe directorul Serviciului de Protecție și Pază, Lucian Pahonțu, pe care l-a acuzat că a încercat să racoleze oameni din partid.

„Mai multi colegi mi-au spus că șeful SPP-ului a fost implicat mai mult decât era cazul. Domnului Paul Stănescu i s-a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat și dumnealui poate să fie șeful partidului. Poate că i s-a spus și lui Grindeanu, lui Tudose, nu știu", a declarat Dragnea”, declara, în ianuarie, Dragnea.

Președintele Comisiei Europene a venit în România pentru a participa la summit-ul Inițiativei celor Trei Mări. Juncker va fi primit luni seară, la Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis.