Fostul premier Mihai Tudose a declarat vineri, într-un interviu pentru Obiectiv Vocea Brăilei, că lucrurile nu se vor așeza de la sine în PSD "atâta timp cât unii nu spun, alţii nu ascultă pe cei care totuşi spun ceva". Declarațiile lui Tudose sunt făcute în contextul în care Gabriela Firea l-a atacat dur pe președintele PSD Liviu Dragnea și i-a cerut acestuia să facă un pas în spate din conducerea partidului.

Foto:

Întrebat de jurnaliști despre conflictul din ședința CEX dintre Gabriela Firea și Carmen și de ce nu a susținut-o în ședința de la Neptun, Tudose a răspuns: "Răspunsul este foarte simplu din punct de vedere statutar : eu nu sunt mebru CEx . Din CEx fac parte preşedinţii de organizaţii şi membrii Biroului Permanent (vicepreşedinţii PSD). Astfel eu nu aveam cum să-mi exprim punctul de vedere în interiorul CEx. Am făcut acest lucru prin declaraţii publice, la presa prezentă la CEx-ul de la Neptun. Şi nu este vorba de poziţionarea de partea cuiva ci de poziţionarea în favoarea aflării adevărului. În acest caz, eu cred că dna Firea are dreptate, că spune adevărul", a spus Tudose.

În opinia deputatului PSD, lipsa dialogului şi lipsa acceptării faptului că pot exista şi alte opinii sau abordări ale unor probleme interne de partid sau asupra unor evenimente a creat sistuația tensionată din PSD.

"În ianuarie, dl Bădălău, preşedinte executiv la acea dată, a supus atenţiei CEx-ului o serie de probleme. Un demers elegant, făcut cu bună credinţă. Nu a fost nicio reacţie a conducerii. Dna Andronescu a dorit să pună în dezbatere internă un set de probleme şi soluţii în cadrul Congresului. Nu a avut ocazia, nereuşind să ia cuvântul ... Aceste situaţii lasă urme ... Şi, aşa cum am mai declarat, nu putem susţine că totul e perfect şi nu există nici o problemă....Iar atâta timp cât unii nu spun, alţii nu ascultă pe cei care totuşi spun ceva ... lucrurile nu se vor aşeza de la sine", a subliniat Tudose.

Vicepreședintele PSD, Gabriela Firea l-a atacat dur pe președintele PSD, Liviu Dragnea în ultimele zile și i-a cerut acestuia să se retragă de la șefia partidului. Conflictul a izbucnit în ședința CEX de la Neptun unde Gabriela Firea a cerut retargerea sprijinului politic ministrului de Interne Carmen Dan pentru modul în care a gestionat intervenția Jandarmeriei la protestele din 10 august.

De altfel, în interiorul PSD tensiunile mocnesc. În cursul săptămânii un deputat PSD a demisionat din partid iar un alt parlamentar social democrat a declarat că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să facă un pas în spate.