Președintele PSD Liviu Dragnea, însoțit de fostul ministru al Justiției Florin Iordache, se află la Guvern. Cei doi au ajuns în jurul orei 18:00 pentru a discuta despre situația blocării rectificării bugetare. De altfel, Dragnea a discutat telefonic marti, după ședința CSAT cu premierul Viorica Dăncilă și cu partenerul de Coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, și a cerut soluții pentru deblocarea rectificării bugetare, au declarat pentru Hotnews.ro surse politice. Potrivit surselor citate, până în prezent nu există o soluție identificată de Guvern în vederea rezolvării situației. Guvernul urmează să se reunească miercuri într-o nouă ședință.

Liviu Dragnea si Viorica DancilaFoto: Agerpres

UPDATE: În urma discuțiilor s-a decis convocarea unei ședințe de guvern miercuri, la ora 13.00

Anterior, Dragnea a discutat telefonic cu Viorica Dăncilă și cu partenerul de Coaliție, Călin Popescu Tăriceanu. "În momentul de față nu s-a identificat nicio soluție pentru deblocarea rectificării bugetare. Este o situație fără precedent", au spus sursele citate.

Președintele Klaus Iohannis a suspendat marți ședința CSAT în care se discuta despre rectificarea bugetară, ca urmare a lipsei unui consens în privința banilor pentru instituțiile din zona de securitate. Șeful statului a cerut Guvernului un nou proiect, calificând drept inexplicabilă insistența tăierii banilor pentru aceste instituții în condițiile în care Guvernul a propus „o rectificare puternic pozitivă”.

Șeful statului a precizat, la finalul ședinței CSAT, că Guvernul nu a venit cu o explicație pentru faptul că a diminuat bugetele instituțiilor din domeniul securității naționale, iar șefii acestora au atras atenția că activitatea le va fi afectată de tăierile operate.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a solicitat apoi desecretizarea stenogramei ședinței CSAT, precizând că opinia celor prezenți diferă total față de concluzia exprimată public de președintele Klaus Iohannis.