Europarlamentarul ALDE Renate Weber a solicitat demisia sau demiterea lui Darius Vâlcov din funcția de consilier de stat al premierului, după ce acesta a publicat pe Facebook fișa medicală a unui protestatar. Weber consideră ca acest gest este "mizerabil" și "un act ilegal".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Publicarea de către Darius Vâlcov a fișei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral și un act ilegal, existând prevederi clare atât la nivel european cât și in legislația noastră privind protecția datelor personale. Demisia, demiterea lui Darius Vâlcov sunt gesturi politice obligatorii. Ca și a celor care i-au permis accesul la un document medical.

Dacă vrem “domnia legii” atunci trebuie să înțelegem că legea este aceeași pentru toți indiferent de simpatii sau antipatii politice. Încălcarea ei se sancționează," a scris Weber luni pe pagina sa de Facebook.

Vâlcov a publicat duminica, pe Facebook, fișa medicală personală a unui protestatar din Piața Victoriei, numindu-l "sandilău", după care s-a plâns că postarea i-a fost ștearsă. Sandu Matei, protestatarul în cauză a reacționat la rândul său pe pagina sa Facebook, spunând că este ”josnic” și ”prea mult” că un ”politruc cu epoleți” se folosește de niște acte medicale cu caracter personal și dă de înțeles că îl va da în judecată pe consilier.

Ulerior, Vâlcov a publicat și un videoclip care sugerează ca #rezist și Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizații naziste. În montaj este pusă chiar o poză cu Iohannis avand o mustață ca Hitler.

Și cei de la PMP au transmis un comunicat în care cer demisia lui Vâlcov.