La Camera Deputaților a fost montat, luni, un "țarc" în jurul holului de la sala de plen, pentru a împiedica interacțiunea jurnaliștilor cu parlamentarii, transmite Mediafax.

Tarc la Camera Deputatilor la motiunea de cenzura 27 iunieFoto: Hotnews

UPDATE Directorul Direcției Afaceri Interne (DAI) din Camera Deputaților, Eduard Bachide, a declarat că a luat printr-o "decizie verbală" măsuri de protecție în zona intrării în plen a deputaților, pentru "fluidizarea traficului" și că nu a primit "nicio comandă" politică în acest sens.

"Nu trebuie să existe nicio decizie scrisă, este vorba de administrativul nostru și atâta tot. E o decizie administrativă, atâta tot. Nu e vorba să vă ținem departe de parlamentari. Și data trecută când a fost, s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu jurnaliștii. Aici se pune de fiecare dată și când vine președintele la Parlament, se pune o banderolă și atâta tot. Deci nu văd unde este problema”, le-a spus, luni, jurnaliștilor, directorul Direcției Afaceri Interne din Camera Deputaților, Eduard Bachide, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, nu există o decizie scrisă în acest sens, ci una „verbală”, scopul măsurilor de securitate fiind „fluidizarea traficului”.

„Eu cu colegii mei am pus-o (banda de delimitare - n.r.). Este o decizie verbală, nu trebuie să dau decizie scrisă. Să fie o bună funcționare și o fluiditate. Dacă vă aduceți aminte ce a fost atunci, o singură dată este suficient. Pentru fluidizarea traficului, vin deputații, vin toți, sincer”, a precizat Bachide.

Directorul DAI din Camera Deputaților a adăugat că "nu e nimic abuziv" și că nu a primit "nicio comandă" politică să monteze benzile care țin jurnaliștii departe de deputații care intră în plen.

"Țarcul" montat luni este similar cu cel montat în cazul vizitelor în Parlament ale unor oficiali străini sau în cazul prezenței la lucrările plenului a președintelui României.

Un astfel de îngrădire a mai fost folosită și în ziua moțiunii de cenzură din 27 iunie.

Tot atunci a fost interzis accesul cu liftul de lângă biroul lui Liviu Dragnea pentru alte persoane decât parlamentari.

Parlamentul începe luni sesiunea parlamentară ordinară.

Cei de la PSD au luat măsuri de securitate la ședința CExN al PSD, care a avut loc sâmbătă la Neptun, după ce vineri prostatarii au huiduit-o pe Viorica Dăncilă când a sosit la Școala de vară a Organizației de femei din partid, noteaza Mediafax.

Social-democrații au angajat o firmă privată de pază și protecție pentru a împiedica accesul jurnaliștilor și a unor eventuali protestatari. în centrul de conferințe al hotelului unde avea loc ședința CExN al PSD.

Mai mult, în zona au fost aduse și garduri de delimitare folosite de jandarmerie. De asemenea, în zona hotelului au patrulat trei jandarmi.

La sosire, Liviu Dragnea a fost flancat de patru-cinci bărbați îmbrăcați în alb, care i-au îndepărtat pe jurnaliștii prezenți și i-au asigurat accesul rapit în sala de conferințe liderului PSD.