Mircea Geoană, fost ministru de externe și ambasador în SUA, spune că și alții au învățat să folosească “Jocul cu manta”, folosirea pârghiilor de influență din străinătate, declarația fiind dată cu referire la scandalul scrisorii trimise de Rudolf Giuliani în România.

Mircea GeoanaFoto: AGERPRES

”Aici duce exportul de scandal din România - ajungem din nou cu tema corupției pe prima pagină a presei internaționale. “Jocul cu manta”, folosirea pârghiilor de influență din străinătatea influentă pentru susținerea intereselor de acasă, era până mai de curând apanajul instituțiilor și a unui grup de initiați. Au învățat și alții să o folosească și nu ezită să o facă. Câștigă cineva din asta? Eu cred că pierdem cu toții”, scrie Geoană pe Facebook, unde postează și unarticoldin New York Times privitor la Giuliani.

Giuliani a fost plătitde o firmă globală de consultanță pentru a trimite președintelui României scrisoarea ce contrazice poziția oficială a guvernului SUA, scrie Politico.eu. Giuliani a declarat că scrisoarea ”s-a bazat pe un raport pe care l-am consultat”, realizat de fostul director FBI Louis Freeh, care conduce o firmă globală de consultanță, numită Freeh Group International Solutions. ”Ei îmi plătesc onorariul”, a spus Giuliani despre Freeh Group.