Liviu Dragnea îl atacă deschis pe ambasadorul României în SUA, George Maior, despre care spune că și-a depășit mandatul când a comentat pe marginea scrisorii transmise de Rudolph Giuliani. „Din acest moment nu mai poate fi privit cu încredere de partenerii americani”, a reacționat pe Facebook șeful PSD. Mai mult, Dragnea califică drept „interesantă” propunerea avocatului american privind înființarea unei comisii de judecători internaționali în cazul protocoalelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o postare pe Facebook, Liviu Dragnea afirmă că a primit și el scrisoarea semnată de Rudolph Giuliani, despre care spune că „a pus degetul pe rană”

„Concluzia amară a acestei scrisori este că încrederea în sistemul de Justiție din România este serios zdruncinată în fața partenerilor externi și a investitorilor străini”, susține liderul PSD.

Liviu Dragnea afirmă că președintele Iohannis nu poate ignora scrisoarea transmisă de avocatul american și lansează un atac dur la adresa lui George Maior.

„Președintele Iohannis nu mai poate pretinde că nu e nimic grav sau că încă nu a lecturat scrisoarea domnului Giuliani. O astfel de poziție nu ar face decât să întărească percepția publică larg răspândită că domnia sa este tributar Statului Paralel, pe care l-a protejat până acum. La fel de revoltătoare este și reacția celui care ar trebui să reprezinte interesele României în Statele Unite și care a folosit numele ilustrului senator John McCain, în încercarea de a acoperi adevărurile dureroase din scrisoarea domnului Giuliani. Domnul Maior și-a depășit în mod clar mandatul, iar din acest moment nu mai poate fi privit cu încredere de partenerii americani. Salut decizia Ministerului de Externe de a-l chema să explice această ieșire în decor și sper ca măcar de această dată președintele Iohannis să facă ceea ce este în interesul României”, a scris Dragnea pe Facebook.

Șeful PSD susține că o parte dintre probleme semnalate de Giuliani vor fi rezolvate prin noile legi ale justiției, altele „prin ârghii legale și constituționale”.

Este interesantă propunerea domnului Giuliani de constituire a unei comisii de judecători internaționali care să analizeze și să se pronunțe cu privire la impactului protocoalelor secrete asupra sistemul de justiție. O astfel de comisie s-ar ridica deasupra partizanatelor politice din România și ar pune capăt propagandei mincinoase care a atacat furibund orice acțiune legitimă a Parlamentului de a demonta acest Stat Paralel și de a restabili independența judecătorilor. La fel este necesară o justă reabilitare a victimelor acestui sistem opresiv. Nu ne vom însănătoși ca țară, ca societate, ca națiune, până când nu vom condamna public toate aceste abuzuri și până când cei care le-au comis nu vor fi aduși să răspundă în fața legii. Aceasta e singura garanție că astfel de atrocități nu se vor mai repeta în viitor!”, mai scrie Dragnea, pe Facebook.