Deputatul PSD Liviu Pleșoianu spune că a depus o plângere penală contra președintelui Iohannis, pentru incitare la ură sau discriminare împotriva aleșilor și membrilor PSD

de G.S.     HotNews.ro
Duminică, 19 august 2018, 19:02 Actualitate | Politic


Liviu Plesoianu
Foto: Facebook
Deputatul PSD Liviu Pleșoianu anunță, pe Facebook, că a depus o plângere penală contra președintelui Klaus Iohannis pentru incitare la ură sau discriminare  ”împotriva unei categorii de cetățeni ai României, membri, simpatizanți sau alegători ai Partidului Social Democrat (PSD)”.

”Consider că atitudinea extrem de nocivă și periculoasă a Președintelui Iohannis, care a condus prin constanța sa la manifestări publice violente, își găsește încadrarea în Codul penal, articolul 369 - Incitarea la ură sau discriminare: „Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, scrie Pleșoianu, care anunță că se va constitui și parte civilă în dosar.

Postarea lui Pleșoianu:

”Am depus următoarea PLÂNGERE PENALĂ: Pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 369 Cod penal - Incitarea la ură sau discriminare de către numitul Klaus Werner Iohannis.

Astfel, la data de 4 august 2018, Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a incitat la ură și discriminare împotriva unei categorii de cetățeni ai României, membri, simpatizanți sau alegători ai Partidului Social Democrat (PSD). Prezent la Consiliul Național al Partidului Național Liberal, Președintele Iohannis s-a exprimat public cu privire la scandalul iscat de utilizarea numărului de înmatriculare „MUIE PSD” obținut în Suedia. În loc să-și exercite, conform articolul 80 din Constituție, rolul de mediator în societate, îndemnând la respectarea tuturor cetățenilor țării, Președintele Iohannis a ales să încurajeze injuria „MUIE PSD” și să condamne fără nicio bază acțiunile Poliției. Iată afirmația Președintelui Iohannis, din data de 4 august 2018: „Persoanele care îndrăznesc să își spună opinia public anti-PSD sunt luați de Poliție. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului”.

Ulterior, deși chiar autoritățile suedeze au anunțat radierea numărului „MUIEPSD” (acțiune absolut firească, după ce li s-a adus la cunoștință ce reprezintă), Președintele Iohannis NU a revenit cu nicio luare de poziție, deși era dator moral în acest sens.

Toate acțiunile cu caracter constant și repetat ale Președintelui Iohannis (ieșirea în stradă, la un miting neautorizat, printre protestatari care scandau „PSD – CIUMA ROȘIE” („CIUMA ROȘIE” fiind slogan nazist, folosit de Goebbels și aparatul său de propagandă pentru a încuraja exterminarea poporului evreu); încurajarea celor care folosesc în spațiul public înjurătura „MUIE PSD” la adresa unei categorii din care fac parte milioane de români; subminarea autorității Poliției prin acuzele referitoare la acțiunile pretins abuzive (prin care nu li se permite unor români să înjure alți români) au ca rezultat (având în vedere funcția deținută de domnul Iohannis) umilirea și hărțuirea publică permanentă a unei mari categorii de cetățeni români. Prin toate acțiunile amintite mai sus, Președintele Iohannis nu doar că nu îndeamnă la respect reciproc, dar chiar stimulează și încurajează discriminarea și ura. Președintele Iohannis incită la ură și discriminare împotriva parlamentarilor PSD, a Guvernului PSD, a membrilor PSD (vorbim de sute de mii de oameni), cât și a votanților și susținătorilor PSD (vorbim de milioane de oameni).

Toate aceste declarații și activități au culminat cu declanșarea manifestărilor violente ale unor indivizi (neidentificați încă în totalitate la această dată) ce s-au derulat în data de 10 august 2018 în Piața Victoriei, activități care au avut ca scop declarat înlăturarea din funcție a Guvernului României, legitim învestit. Acestea s-au derulat pe fondul de instigare la ură, derulat în mod constant de numitul Iohannis, începand cu anul 2016, anul în care partidele de guvernământ au câștigat alegerile parlamentare în mod legitim și au format un guvern. Acest tip de activitate a fost derulat de același Președinte chiar și anterior acestui moment, cu real succes politic, atunci când, pe fondul manifestațiilor determinate de tragedia de la Colectiv, actualul Președinte a solicitat și obținut demisia Guvernului din acel moment și și-a desemnat un “guvern al sau”, nerezultat din alegeri, aspect care rezultă din chiar declarația sa publică: “a trebuit să moară oameni acest guvern să plece”.

Așadar, încurajat de succesul său anterior, determinat de mișcări de stradă pe care le-a stimulat și la care a și participat, a ales să incite la ură și discriminare față de o categorie de cetățeni, susținători ai Partidului Social Democrat, cu scopul vădit de a obține același rezultat: în urma manifestațiilor, să obțină demisia guvernului legitim ales și să instaureze un “guvern al său”, fără legitimitate publică majoritară.

Astfel, INTENȚIA sa la săvârșirea faptei este evidentă, deoarece Președintele în funcție a urmărit un folos politic direct: înlăturarea prin forță a actualului guvern și instaurarea unuia subordonat lui, care să îi pună la dispoziție bugetul dorit și să răspundă tuturor dorințelor sale la nivel politic, inclusiv prin adoptarea legislației agreate de acesta. Aceasta deși majoritatea populației este reprezentată democratic, ca urmare a votului, de actuala majoritate parlamentară, precum și de Guvernul rezultat ca urmare a votului exercitat de parlamentarii majorității.

De asemenea, Președintele Iohannis a refuzat să ia act de mitingul autorizat prin care sute de mii de români și-au manifestat sprijinul față de actualul Guvern și față de actuala majoritate parlamentară numindu-l „un miting mediocru”, fapt prin care a discriminat încă o dată o categorie din care fac parte milioane de cetățeni. Din contră, atunci când a ieșit el însuși în stradă, participând de la înălțimea demnității de Președinte al României la un protest neautorizat, a afirmat că în stradă se află „românii lui”. De unde reiese, încă o dată, că Președintele Iohannis discriminează și consideră că cetățeni de mâna întâi sunt doar cetățenii care rezonează cu domnia sa, celelalte multe milioane de români fiind cetățeni de mâna a doua despre care e în regulă să se spună că sunt „ciumați” și cărora este în regulă să li se strige „muie”.

Consider că atitudinea extrem de nocivă și periculoasă a Președintelui Iohannis, care a condus prin constanța sa la manifestări publice violente, își găsește încadrarea în Codul penal, articolul 369 - Incitarea la ură sau discriminare: „Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”. Consider, de asemenea, că incitarea la ură și discriminare împotriva unei categorii de persoane de la nivelul funcției, a demnității publice de cel mai înalt nivel a domnului Klaus Werner Iohannis constituie o agravantă evidentă.
Față de această situație, dat fiind faptul că, în calitate de deputat PSD, sunt vizat direct de acțiunile infracționale ale numitului Klaus Werner Iohannis, făcând parte din categoria persoanelor împotriva cărora s-a incitat la ură și discriminare, mă consider persoană vătămată, motiv pentru care vă solicit să luați act de această calitate a mea și să dispuneți măsurile legale care se impun.

În măsura în care nu veți identifica între timp înregistrările la care fac referire, la data audierii mele la acest parchet voi depune și probele necesare (înregistrări audio-video) din care rezultă cele menționate anterior și care, de altfel, sunt de notorietate și publice, putând fi vizionate de procurori fără nicio problemă.

La aceeași dată, mă voi constitui și parte civilă, pentru prejudiciul moral ce mi-a fost cauzat prin fapta săvârșită de numitul Klaus Werner Iohannis, prin injuriile și vătămările psihice la care am fost supus, în calitate de membru al categoriei de persoane vizate de instigările acestuia.”

Vineri, Pleșoianu a cerut SRI și SIE prezentarea cu celeritate a unui raport privind organizarea, finanțarea și planurile persoanelor care ar încerca deturnarea protestelor, dându-le o ”direcție anarhică, extremistă și violentă”. El susține că numărul amenințărilor privind distrugerea instituțiilor Parlamentului și Guvernului sau agresarea fizică a demnitarilor a crescut în ultima vreme, iar nivelul următor ar fi punerea în practică a acestor îndemnuri.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3654 vizualizari

 • +40 (44 voturi)    
  bai civicule (Duminică, 19 august 2018, 19:06)

  gica69 [utilizator]

  da impotriva lui ilici ai avut sange in instalatie sa depui vreo plagere ? da: ma refer la mineriade ca doar suinteti copiii lui fsn
  • +23 (25 voturi)    
   Nu a avut pentru ca (Duminică, 19 august 2018, 20:46)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui gica69

   amicul asta este idiot!
   Caragiale a spus-o si eu nu am de gand sa il contrazic! Cine sunt eu pe langa Caragiale?!
   Mure psd, sau make a photo?
 • +8 (36 voturi)    
  Asta i continuatorul Pletosului (Duminică, 19 august 2018, 19:08)

  un domn [utilizator]

  Remus Cernea, diferenta este ca asta ii insurat, cititor inrait Sputnik, in rest...nimic
  • +7 (11 voturi)    
   uhm (Duminică, 19 august 2018, 22:40)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Chiar nu vad absolut nicio legatura cu Remus Cernea.
   • +3 (7 voturi)    
    Exact (Luni, 20 august 2018, 9:00)

    CipCC [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    NIci eu nu vad nicio legatura!
   • -2 (4 voturi)    
    amandoi (Luni, 20 august 2018, 11:44)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    pletosi, amandoi cu aspect respingator mizer.
    Amandoi, plini de ineptii.Unul din gama salvati planeta si delfinii, celalalt din gama putinisto-iliesciano-dragniana.
  • 0 (6 voturi)    
   aiurea (Luni, 20 august 2018, 10:19)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Singura asemanare sta in plete. R.C. nu era tampit ca asta, chiar daca m-ai sarea peste cal....
 • +35 (39 voturi)    
  Comment sters de user (Duminică, 19 august 2018, 19:12)

  DiDiRo [anonim]

 • +34 (38 voturi)    
  Plesoianu (Duminică, 19 august 2018, 19:15)

  Ion-i_pozitivi [utilizator]

  este un adevarat monument al prostiei care pare determinat sa exploreze limitele ei.
 • +27 (31 voturi)    
  somnul ratiunii (Duminică, 19 august 2018, 19:18)

  vizirul [utilizator]

  naste monstrii,tovarase plesoianu!
 • +32 (36 voturi)    
  Uuu (Duminică, 19 august 2018, 19:21)

  mitg [utilizator]

  Rusnacul stie sa si scrie.
  Presedintele are nu numai imunitate, ci si dreptate.
  • +5 (7 voturi)    
   asa-i, dar (Luni, 20 august 2018, 11:47)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   da bine in fata feselor lui dragnea. ”Uite sefu ce curajos sunt eu,”
   • 0 (0 voturi)    
    corect ! (Luni, 20 august 2018, 20:14)

    gica69 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    din ciclul "ia-l de pe mine ca-l omor" ....
 • +29 (33 voturi)    
  Ce fumează ăsta? (Duminică, 19 august 2018, 19:22)

  1qaz [utilizator]

  Pe ăsta nu-l ia jandarmeria/poliția că fumează droguri puternice?

  Sau vreu doctor de la spitalul de nebuni?
 • +36 (40 voturi)    
  Livache si-a asmutit toti cateii (Duminică, 19 august 2018, 19:31)

  kokos [utilizator]

  asupra dusmanului suprem , Iohannis. Avand in vedere ca urmeaza europarlamentarele , fiecare se straduieste sa se gudure pe langa penal si sa latre cat mai tare la Iohannis , doar , doar mai prind un loc caldut platit cu mii de eurio pe luna.Mars potailor!
  • -21 (29 voturi)    
   Dl Pleșoianu este cam întârziat !? (Duminică, 19 august 2018, 20:03)

   Cremenarul [utilizator] i-a raspuns lui kokos

   la 6 august 2018 o organizație civică din provincie (hunedoara) a depus deja la pîccj o plângere penală împotriva dlui klaus iohannis.
   sunt supuse atenției dlui augustin lază unele infracțiuni pe care le-ar fi săvârșit dl klaus iohannis (trădare, comunicarea publică de informații false, fals în declarații, constituirea unui grup infracțional, incompatibilitate ș.a.).
   pe cele 20 de pagini ale plângerii penale sunt prezentate pe larg argunente deosebit de convingătoare/doveditoare ale infracțiunilor sus-menționate.
   textul integral al acestei plângeri penale a fost publicat pe site-ul revistei „justițiarul” - sibiu.
 • +23 (25 voturi)    
  ??? (Duminică, 19 august 2018, 19:38)

  tirolez [utilizator]

  Adica Valcov ataca SRI, o insitutie a statului si e OK?
 • +20 (24 voturi)    
  Urgenta (Duminică, 19 august 2018, 19:38)

  ber [utilizator]

  Dar pe acest Liviu Plesoianu cine si cand il duce la spital? Tot ce face este ilogic si exacerbat!
 • +21 (23 voturi)    
  Alt (Duminică, 19 august 2018, 19:45)

  Kepler [utilizator]

  Liviu.
  Si e intr-adevar sinistru.
 • +26 (28 voturi)    
  INTELEGE, BAIETE (Duminică, 19 august 2018, 19:52)

  aniod [utilizator]

  acum este vorba despre actiuni criminale. Tu iei partea lui dragnea, dan, firea, capilor jandarmeriei care au facut actiuni criminiale impotriva a 100 000 de oameni.
  dan si dragnea u asmutit trupele anti-tero , impotriva propriului popor.

  Baiete, Prin actiunile acestea pe care le faci acum iti compromiti orice viitor in aceasta tara.
 • +21 (25 voturi)    
  Asta e atat de ridicol (Duminică, 19 august 2018, 20:14)

  fat.cat [utilizator]

  incat le da clasa unora ca Grapini si PLM.
 • +24 (26 voturi)    
  O plangere penala pentru ca e prost? (Duminică, 19 august 2018, 20:27)

  S.P.Q.R. [utilizator]

  _ Liviu Pleșoianu stie ca plangerea lui penala nu are nicio valoare juridica.
  De ce o face? Pentru publicitate si pentru a impresiona liderul absolut, MARELE DRAGNEA.
  _ Aplicand logica (lipsa de...) lui Plesoianu, am putea sa depunem plangere penala impotriva lui Plesoianu pentru prostie nemarginita. Sigur, nu ar fi condamnat, ar fi la fel de inutil ca ce facut el.
 • +11 (13 voturi)    
  alt catindat spre cotrocesti (Duminică, 19 august 2018, 21:08)

  nash pandelica [utilizator]

  adica, alt idiot util din psd.
  multa, multa !
 • +17 (19 voturi)    
  Sincer, nu cred ca e prost (Duminică, 19 august 2018, 21:10)

  Cuca [utilizator]

  Stiu insa ca e un om (daca-i putem spune asa) fara pic de caracter, care ar calca pe cadavre numai ca sa-i fie lui bine. Probabil ca ar fi in stare sa o vanda si pe sora-sa daca ar putea scoate bani din asta.
 • +13 (15 voturi)    
  Asta spune el! (Duminică, 19 august 2018, 21:52)

  Pac-pac [utilizator]

  Daca as fi in locul lui, as mai verifica o data! Nu de alta, dar nu orice prost poate depune o plangere penala cu sanse sa fie acceptata! Iar pe babuinul asta, sincer nu il vad in stare de asa ceva. Oricat s-ar stradui.
 • +19 (21 voturi)    
  Atat de tanar si atat de prost (Duminică, 19 august 2018, 22:01)

  Fu Leng [utilizator]

  Ce trist, sa fii sluga mancurta de penali la varsta astuia.
 • +13 (15 voturi)    
  Mai baiatule... (Duminică, 19 august 2018, 22:15)

  Costello [utilizator]

  .. vad ca dai tare din coate sa te remarci in partidul tau. Sa stii ca toate gesturile tale produc un dezgust la foarte multi oameni. Continua, esti pe un drum bun care merge catre gunoiul cu oportunistii din partide. Pacat ca esti tanar si te-ai angajat intro afacere tare necurata de aparare a unor persoane dubioase si a unor principii asemanatoare! Timpul va arata cine are dreptate.
 • +14 (16 voturi)    
  mama (Duminică, 19 august 2018, 22:48)

  keiser_soze [utilizator]

  idiotilor e mereu gravida !
 • +14 (16 voturi)    
  NU-I NEVOIE (Luni, 20 august 2018, 8:37)

  Brutus2 [utilizator]

  Dle deputat Liviu Plesoianu. Nu-i nevoie de nicio incitare. Va dau cuvantul meu ca va uram din proprie initiativa!!!
 • -1 (1 vot)    
  Hai, progresimea (Luni, 20 august 2018, 15:02)

  Setalcott [utilizator]

  Hate speech is not free speech
 • 0 (0 voturi)    
  vai de steaua lor (Luni, 20 august 2018, 18:21)

  Mihai M. [utilizator]

  Cred ca Plesoianu si Radulescu isi ascund medicamentele unu' altuia sa vada care-i mai dezechilibrat.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by