Deputatul PSD Liviu Pleșoianu cere SRI și SIE prezentarea cu celeritate a unui raport privind organizarea, finanțarea și planurile persoanelor care ar încerca deturnarea protestelor, dându-le o ”direcție anarhică, extremistă și violentă”. El mai susține că numărul amenințărilor privind distrugerea instituțiilor Parlamentului și Guvernului sau agresarea fizică a demnitarilor a crescut în ultima vreme, iar nivelul următor ar fi punerea în practică a acestor îndemnuri.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Intră astfel în responsabilitatea SRI prevenirea materializării unor acte violente care pot rezulta în urma <> unor manifestări pașnice cu elemente de natura extremistă sau anarhistă. (...) Menționez că mesajele care îndeamnă la incendierea/distrugerea unor instituții precum Parlamentul sau Guvernul României, precum și mesajele care îndeamnă la agresarea fizică sau chiar lichidarea unor demnitari și chiar simpli cetățeni cu o anumită orientare politică s-au înmulțit în ritm accelerat imediat după ce toate organizațiile sau persoanele care îndeamnă la proteste și-au comunicat noul slogan: <>”, a scris Pleșoianu, pe Facebook, prezentând scrisoarea deschisă adresată șefilor SRI și SIE.

Acesta continuă spunând că „nivelul următor” este cel al acțiunii violente, în forță, împotriva tuturor celor care se opun convingerilor membrilor acestor grupări: ”Este suficient în acest sens să urmărim comunicările publice din ultimele luni ale principalilor vectori de imagine ai protestelor. Vom constata fără mare dificultate faptul că s-a trecut, într-adevăr, la următorul nivel – se comunică violent incitându-se la violență”.

Pleșoianu susține că grupuri anarhice au încercat și în trecut exploatarea unor manifestații ca cea legată de Roșia-Montană, fapt ce rezultă din informările adresate Parlamentului de SRI, în timpul mandatului lui George Maior.

”În acest context, solicit Serviciului Român de Informații și Serviciului de Informații Externe prezentarea cu celeritate a unui raport cu privire la organizarea, finanțarea, acțiunile și planurile pentru perioada următoare ale organizațiilor și persoanelor care deturnează protestele dându-le o direcție anarhică, extremistă și violentă. Consider că SRI și SIE au față de poporul român (indiferent de coloratura politică) datoria de a contribui eficient și profesionist, atât la nivel informativ, cât și operativ, astfel încât grupările, persoanele și acțiunile extremiste, violente și anarhiste să fie oprite la timp”, își încheie deputatul PSD scrisoarea.