Doi foști miniștri liberali, printre care Ioan Ovidiu Silaghi, figurează pe „lista scurtă” a potențialilor candidați ALDE la alegerile europarlamentare din 2019, au declarat pentru Mediafax surse din conducerea partidului, adăugând că ținta ALDE la alegerile europene din mai 2019 este obținerea a minimum trei mandate de europarlamentar, au

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit surselor citate, singura candidatură „bătută în cuie” în ALDE pentru alegerile europene este cea a Noricăi Nicolai, actual europarlamentar și președinte al Consiliului Național ALDE, careva deschide lista candidaților formațiunii la europarlamentare.

Fostul ministru PNL al Transporturilor, Ioan Ovidiu Silaghi, ar figura pe „lista scurtă” a potențialilor candidați ALDE la europarlamentare, au mai spus sursele menționate. De asemenea, surse din ALDE au spus că încă un fost ministru PNL este luat în calcul în partid pentru o candidatură la alegerile europene de anul viitor.

Eurodeputatul Ramona Mănescu și soțul acesteia, fostul primar al Sectorului 6 din Capitală, Rareș Mănescu, ar fi interesați și ei să obțină un loc eligibil pe lista ALDE la europarlamentare.

Silaghi a declarat miercuri că nu i s-a propus să candideze la alegerile europene. „E prima oară când aud. Nu am primit această propunere”, a spus acesta. Întrebat dacă vrea să candideze la europarlamentare, Silaghi a răspuns: „Știți că e Sf. Mărie și noi mergem la Biserică aici. Deci nu am cum să vorbesc acum”.

Vicepreședintele ALDEAndrei Gerea a spus, pe 6 augustcă partidul nu a stabilit încă un calendar pentru depunerea candidaturilor la europarlamentarele din mai 2019, însă este posibil ca eurodeputatul Norica Nicolai să deschidă lista formațiunii.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, pe 8 iulie, că este posibil ca ALDE să nu candideze pe listă comună cu PSD la alegerile europarlamentare, ținând cont că cele două partide fac parte din grupuri parlamentare europene diferite.

Întrebat, într-o emisiune la România Tv, dacă ALDE va candida pe liste alături de PSD sau separat, la europarlamentarele din 2019, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Nu am decis acest lucru, dar vă pot spune că cel mai probabil, așa cum am mers și în 2016, vom merge pe liste separate, pentru că se pune problema apartenenței la grupurile parlamentare europene, dar acest lucru nu l-am decis. E mult prea devreme să vă spun”.