Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a declarat, luni pentru Mediafax, că partidul nu a stabilit încă un calendar pentru depunerea candidaturilor la europarlamentarele din mai 2019, însă este posibil ca eurodeputatul Norica Nicolai să deschidă lista formațiunii pentru alegeri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat dacă ALDE a pregătit un calendar pentru europarlamentare sau dacă are termen pentru depunerea candidaturilor, vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea a răspuns: "Nu, încă nu ne-am apucat de asta. Probabil că și noi la ședințele acestea de sesiune parlamentară pe care le avem cu toate forurile de conducere, cu grupurile parlamentare, o să încercăm să schițăm un calendar. Încă nu avem nimic conturat, pentru că noi încă suntem în proces de organizare în teritoriu, încă se mai fac filiale. Criteriile sunt destul de simple, din punctul meu de vedere – activitate, notorietate, europarlamentari în funcție, adică doamna Norica Nicolai probabil că o să deschidă lista. Vom vedea".

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, vineri la Parlament, că partidul se va concentra în următoarea perioadă pe alegerile europarlamentare, întrebat fiind dacă va discuta cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru alegerea unui candidat unic PSD-ALDE la prezidenţialele din 2019.

"Cred că este mai degrabă o interpretare a dumneavoastră a unei declarații făcute de domnul Dragnea și nicidecum nu am avut discuții cu o candidatură la prezidențiale pentru viitor. Această discuție va avea loc, dar e prea devreme. Mai avem mai mult de un an până la alegeri și considerăm că această discuţie nu trebuie să aibă loc. Sigur, în prealabil trebuie să facem o analiză, trebuie să facem sondaje, studii pentru a găsi cea mai bună soluție. Cred că la noi subiectul legat de europarlamentar este unul important. Vreau să văd care sunt temele cu care, cel puțin noi, ceilalți nu mă interesează, dar în partid accentul îl vom pune pe selecția temelor cu care vom merge în campania pentru europarlamentare", a afirmat, vineri, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.