PSD Suceava a scris, marți, peFacebook, că gestul fostului ministru al Educației Ecaterina Andronescu de a cere demisia guvernului Dăncilă ”demonstrează frustrarea că nu a putut face parte din acest executiv (...) sau poate doar instalarea unei incapacități, scuzabile dintr-un anumit punct de vedere, de a percepe corect realitatea”. Tot manifestare a frustrării este și solicitarea ca Dragnea să demisioneze din funcția de președinte a PSD.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

Potrivit organizației sucevene, alianța PSD-ALDE a fost desemnată prin votul românilor, exprimat liber și democratic în decembrie 2016, să guverneze țara, alianță care a făcut ca România ”să înregistreze în acești doi ani una din cele mai mari creșteri economice din Europa”.

”În acest context intervenția unui parlamentar PSD care cere demisia acestui guvern demonstrează frustrarea că nu a putut face parte din acest executiv (frustrare manifestată și în alte rânduri) sau poate doar instalarea unei incapacități, scuzabile dintr-un anumit punct de vedere, de a percepe corect realitatea.

De asemenea considerăm ca fiind tot o formă de manifestare a frustrării solicitarea aceluiasi parlamentar ca președintele PSD, ales de toți membrii acestui partid, să demisioneze”, a scris Organizația PSD Suceava pe Facebook.

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a cerut, marți,într-o scrisoare deschisăadresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea. De asemenea, Andronescu susține că Guvernul Dăncilă trebuie schimbat.