Deputatul PSD Florin Iordache, președinte al comisiei speciale privind legile Justiției, a declarat vineri, la RFI, că va fi o nouă sesiune extraodinară la sfârșitul lunii august. Iordache a vorbit despre convocarea sesiunii extraordinare la Senat invocând necesitatea adoptării unei legi care să pună în aplicare directiva privind lupta împotriva spălării banilor. Totodată, informația apare în contextul în care surse social-democrate declarau pentru Hotnews.ro că la sfârșitul lunii august este foarte posibil să fie dată ordonanță de urgență care să urgenteze aplicarea legilor justiției.

Florin Iordache si Liviu DragneaFoto: AGERPRES

"Această directivă (n.r. - directiva privind lupta împotriva spălării banilor) este la Senat și dacă Senatul o va adopta în sesiune în august, probabil că în luna septembrie va fi adoptată și de Cameră. (..) Pe finalul lunii august va fi o sesiune extraodinară", a declarat Iordache la RFI.

O decizie în cazul unei ordonanțe de urgență privind codurile penale și legile Justiției ar putea fi luată la finalul lui august, începutul lui septembrie, au declarat, pentru HotNews, surse din interiorul PSD în urmă cu o săptămână.

De altfel , Liviu Dragnea a invocat ca soluție o posibilă ordonanță de urgență pentru intrarea în vigoare a actelor normative, care îi scapă de problemele cu justiția. Codul Penal și Codul de procedură penală au fost adoptate de Parlament, dar au fost contestate la Curtea Constituțională, magistrații urmând să se pronunțe pe 17, respectiv 25 septembrie.

Între modificările operate se regăsesc redefinirea abuzului în serviciu și o noua cale de atac la o decizie a instanței, ambele având efect asupra dosarelor lui Dragnea privind angajările fictive și referendumul.

Citește și: