Curtea Constitutțională a oprit cel mai mare jaf de după 1989, afirmă Victor Ponta după ce judecătorii CCR au respins, miercuri, înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Victor Ponta, la ParlamentFoto: Hotnews

”Curtea Constituțională a oprit (pentru moment cel puțin) cel mai mare jaf din avuția României de după 1989 - această uriașă hoție a fost promisă de Liviu Dragnea 'protectorilor' săi din afară țării (Rusia, Israel , SUA) - era un preț de peste 10 miliarde de euro din ce a mai rămas Statului și poporului Român pe care Dragnea era dispus să îl plătească pentru protecția sa politică și pentru câteva fotografii cu lideri internaționali!

Însă CCR nu poate face mai mult - dacă vrem ca Dragnea să nu vândă România la bucată trebuie să facem și noi mai mult (iar parlamentarii care au votat acest jaf să nu închidă ochii și să știe că sunt complici la acesta crimă împotriva României)!”, a scris Ponta pe Facebook.

Legea privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții a fost declarată, miercuri, neconstituționalăde către Curtea Constituțională. Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că fondul nu trebuia înfiinţat printr-o lege, ci printr-o hotărâre de Guvern.