​Curtea Constituțională a României a stabilit că va discuta pe 25 septembrie sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind legea de modificare a Codului de procedură penală, potrivit informaților de pe site-ul instituției. Pe 18 iulie, CCR urmează să discute sesizarea PNL și USR și cea a Înaltei Curți de Casație și Justiție privind aceeași lege.

Judecatorii Curtii Constitutionale (2017)Foto: Agerpres

Șeful statului i-a transmis, marți, o scrisoare președintelui Curții Constituționale, Valer Dorneanu, în care solicită CCR ca termenul de dezbatere a sesizării privind legea de modificare a Codului de procedură penală și cea privind organizarea judiciară să fie stabilit după ce Comisia de la Veneția va prezenta o opinie.

Acest lucru se va întâmpla însă abia pe 19 octombrie, potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Europei, citat de G4media.ro.

"Având în vedere tradiția bunei colaborări dintre autoritățile publice din România și organismul european care contribuie la dezvoltarea unui patrimoniu constituțional comun în Europa și care sprijină statele ce doresc să pună structurile juridice și instituționale în acord cu standardele și bunele practici internaționale în materie de democrație, pre-eminență a dreptului și protecție a drepturilor omului, vă adresez solicitarea ca termenul de dezbatere a sesizării de neconstituționalitate să fie astfel stabilit încât opinia Comisiei de la Veneția să poată fi valorificată”, se arată în scrisoarea președintelui către Curtea Constituțională" se arată în scrisoarea transmisă de Iohannis președintelui CCR, Valer Dorneanu.

Citește mai multe aici