​Nouă deputați ai minorităților naționale și unul de la PMP au ajutat PSD+ALDE să facă majoritatea necesară pentru adoptarea modificărilor Codului penal. ​

Cei 10 care au votat Codul PenalFoto: Colaj HotNews.ro

Cei 9 deputați ai minorităților sunt: Adnagi Slavoliub, Csokany Petronela-Mihael, Furic Iarco, Ibram Iusein, Ignat Miron, Popescu Mariana Venera Stoica, Bogdan Alin, Daniel Vasile, Silviu Vexler.

De la PMP, alături de PSD și ALDE a votat deputatul Adrian Mocanu.

Aici poți vedea toată lista cu votul electronic (pdf)

Vezi aici votul electronic pe site-ul Camerei Deputaților

CITEȘTE ȘI: Codul penal a fost ADOPTAT - vot la limită / USR: "De astăzi România nu mai este stat de drept, este stat de Dragnea" / PNL: "Acesta a fost adevăratul program de guvernare al PSD"

"Am votat pentru că așa am crezut că trebuie să votez", a declarat, miercuri pentruMediafax, deputatul PMP, Adrian Mocanu, dupa plenul în care aleșii au adoptat modificările Codului Penal.

Eugen Tomac, președinte PMP, a anunțat, la finalul ședinței Camerei Deputaților, unde s-au votat modificările la Codul Penal, că deputatul Adrian Mocanu este exclus din PMP, după ce a dat un vot favorabil proiectului.

"Domnule președinte de ședință, vreau să anunț oficial aici în plen, că un coleg de-al nostru care a votat pentru Codul penal propus de PSD-ALDE e exclus din partid, domnul Mocanu. În România s-au furat păduri, resurse, au fost devalizate bănci și nu s-a aflat niciodată cine s-a aflat în spatele acestor acțiuni. Ce ați făcut astăzi a fost să furați viitorul țării, al românilor. Am votat împotriva acestui proiect de lege", a declarat Eugen Tomac, liderul de grup al PMP.