Social democrații și-au exprimat în unanimitate susținerea pentru Liviu Dragnea iar acesta râmâne în continuare la șefia PSD. Ședința Comitetului Executiv al PSD s-a desfășurat în biroul de la Parlament al liderului PSD a, deși inițial trebuia să aibă loc în sala grupului social-democraților. Înainte, șeful PSD a avut discuții informale cu lideri ai partidului și cu Gabriel Vlase pe care, potrivit surselor Hotnews.ro ar fi încercat să-l convingă să renunțe la șefia SIE oferită de președintele Klaus Iohannis. Pe parcursul zilei, liderii PSD au evitat contactul cu presa iar paznicii au fost extrem de vigilenți interzicând accesul acesteia în alte zone din Parlament.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ședința Comitetului Executiv al PSD a început cu întârziere în biroul de la Parlament al lui Liviu Dragnea, deși inițial trebuia să aibă loc în sala grupului social-democraților. Înainte, șeful PSD a avut discuții informale cu lideri ai partidului și cu Gabriel Vlase pe care ar fi încercat să-l convingă să renunțe la șefia SIE oferită de președintele Klaus Iohannis. Pe de altă parte, liderii partidului și-au exprimat susținerea pentru Dragnea.

UPDATE 18:44 Sedința CEx s-a terminat. Urmează declarații

UPDATE 18:34 Liviu Dragnea i-a întrebat pe liderii social-democrați dacă îl susțin în continuare. Răspunsul a fost unul afirmativ, potrivit unor surse din partid. Nu a fost dat un vot.

UPDATE 16:54 Liviu Dragnea, alături de câțiva lideri ai PSD, a discutat câteva ore cu Gabriel Vlase pe care ar fi încearcat să-l convingă să renunțe la șefia SIE oferită de președintele Klaus Iohannis. La discuții au participat și Darius Vâlcov, Marian Neacșu, Mircea Dușa și Adrian Țuțuianu.

UPDATE 16:50Ședința Comitetului Executiv al PSD a început în biroul lui Liviu Dragnea. Inițial ședința CEX trebuia să se desfășoae la grupul parlamentar PSD din Camera Deputaților cu un etaj mai sus.

UPDATE 15:22Pesediștii iau în calcul un vot de susținere pentru Liviu Dragnea. „Nu face nici un pas înapoi”, a declarat un lider al partidului. La rândul său, Rovana Plumb a declarat că Liviu Dragnea „nu trebuie să plece din funcție.

UPDATE 14:53 Rovana Plumb: „Sunt convinsă că Liviu Dragnea va acționa în interesul țării. Nu aș fi crezul ca după 28 de ani de la Revoluția să trăim momente când ura e așa de mare. Nu pot exista atitudini de cântec, de bucurie, de dans, față de necazul unui om”

UPDATE 14:40 Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la întâlnire.

UPDATE 14:33La discuții participă, de asemenea, Marian Neacșu, Gabriel Zetea, Bogdan Toader, Bogdan Trif, Daniel Florea, Ion Rotaru.

Sfârşitul conversaţiei

UPDATE 14:21 Vicepremierul Paul Stănescu, Rodica Nassar, Mircea Dușa și Șerban Valeca au venit și ei la discuții cu șeful PSD.

UPDATE 14:10 Până acum, în biroul lui Dragnea au venit Mihai Fifor, Niculae Bădălău, Ionel Arsene, Darius Vâlcov.

După decizia de condamnare a președintelui PSD, o parte din liderii partidului au declarat public că sunt alături de acesta iar majoritatea organizațiilor din țară și-au exprimat susținerea prin comunicate de presă.

Apropiații lui Liviu Dragnea au susținut public că decizia de condamnare dată de instanță este una politică. Printre primii apărători ai șefului PSD au fost premierul Viorica Dăncilă care a susținut chiar că toți cei care îi cer demisia lui Liviu Dragnea încalcă grav Constituția, dar și ministrul de Interne, Carmen Dan care și-a sfătuit colegii „să tacă inteligent”.

CITEȘTE ȘI: Cine îi vrea capul lui Liviu Dragnea și cine îl apără după condamnare, cu punctajul de la partid