​Cu toate scenariile pe masă înaintea moțiunii de cenzură anunțate de PNL, președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că demersul opoziției nu are șanse de reușită, chiar dacă doi foști premieri social-democrați, cu „atitudine de șobolan”, încearcă să rupă voturi din tabăra social-democraților. Dragnea nu i-a nominalizat explicitpe foștii prim-ministri Victor Ponta și Mihai Tudose, însă declarația sa vine în contextul în care Ponta a anunțat trecerea unor pesediști în barca Pro România, iar Tudose face parte din tabăra nemulțumiților din PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

​„Este vorba de o atitudine de șobolan a unor doi foșți premieri ai partidului, dar ca orice șobolan, știți, rod puțin, dar până la urmă nu se dărâmă casa. Majoritatea este stabilă, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strânge voturi pentru a trece moțiunea de cenzură. Dar eu vreau să punctez încă o dată: miza finală nu este guvernarea. Sunt dispuși să sacrifice orice, inclusiv stabilitatea României pentru ca acelele legi (legile justiției -n.r.) să nu fie adoptate. Aceasta este miza, să nu mai lăsăm lumea în confuzie”, a spus Dragnea, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Deputații Mircea Titus Dobre și Gabriela Podașcă au plecat de la PSD pentru a trece la partidul lui Victor Ponta.

"Am chemat (în Pro România - n.r.) oamenii care sunt sătui de promisiunile nerespectate de PSD. Motiv pentru care Mircea Dobre, vechiul meu bun prieten, ni s-a alăturat proiectului", a declarat Victor Ponta, într-o conferință de presă susținută la Constanța alături de cei doi foști deputați PSD, potrivit cotidianului local replicaonline.ro.