Deputații Mircea Titus Dobre și Gabriela Podașcă au plecat de la PSD pentru a trece la partidul lui Victor Ponta.

Mircea Titus DobreFoto: Agerpres

"Am chemat (în Pro România - n.r.) oamenii care sunt sătui de promisiunile nerespectate de PSD. Motiv pentru care Mircea Dobre, vechiul meu bun prieten, ni s-a alăturat proiectului", a declarat Victor Ponta, într-o conferință de presă susținută la Constanța alături de cei doi foști deputați PSD, potrivit cotidianului local replicaonline.ro.

"Poate că o să spună colegii că sunt traseist politic, dar nu este aşa. Plec dupa 19 ani din partid. Un singur om a confiscat parlamentul şi guvernul. Nu o să vorbesc niciodată urât de PSD-iştii adevăraţi. La ora actuală nu mai vorbim de PSD, partidul a fost confiscat. Victor îmi permite să vorbesc, până acum nu mi se permitea", a declarat și Mircea Dobre în conferinţa de presă, citat de cugetliber.ro.

"Având un aşa cârmaci, care va scufunda PSD-ul ca Titanicul, noi am făcut o barcă, ce se numeşte Pro România", a mai spus Ponta.

UPDATE Deputata Gabriela Podașcă și-a prezentat la rândul său, într-o postare pe Facebook, motivele pentru care a decis să plece din PSD:

"Pentru că în PSD s-a instalat tăcerea de foarte mult timp, nimeni nu mai vorbește de frică, nimeni nu se mai consultă cu nimeni. Și foarte sincer, și dacă ar vorbi, tot nu s-ar schimba nimic pentru că deciziile sunt luate de un singur om. Indiferent că vorbim de sănătate, de educație, de politici sociale, economie etc. (...) Plec pentru că nu mă mai regăsesc în deciziile luate de conducerea PSD și care, din păcate, îndreaptă țara într-o direcție greșită".

Podașcă spune că a hotărât să se înscrie în partidul lui Ponta întrucât Pro România a fost "răspunsul" la mai multe lucruri foarte importante pentru ea la care s-a gândit în ultimul timp.

Ea i-a invitat totodată pe foștii săi colegi din organizația PSD Sector 3 "să vină alături de noi, pentru că știu că mulți dintre ei (și nu numai) nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă acum în PSD".