​Preşedintele PMP Traian Băsescu, a anunţat marţi că propune ca la viitorul Congres să fie denunțată fuziunea partidului său cu UNPR, care a avut loc, prin absorbție, în iulie 2016.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem înaintea congresului, şi congresul ăsta să clarifice lucrurile în partid, nu să le încurce sau să le lase aşa cum sunt - să băltească. Primul punct e care îl introduc acum în ordinea de zi este legat de propunerea pe care o fac ca la congres să denunţăm fuziunea cu UNPR-ul. Acest lucru are mai multe motive. În primul rând cei cu care am vrut să facem fuziunea pur şi simplu au sabotat o decizie în instanţe printr-un număr enorm de cereri de intervenţie la fiecare termene mai voiau cereri de intervenţie, deşi au votat în unanimitate fuziunea" a spus Băsescu, referindu-se la contestația depusă în instanță în noiembrie 2016 de mai multe UNPR-iști, la inițiativa lui Marian Vasiliev.

"În al doilea rând avem mulţi consilieri care n-au nicio treabă cu politica PMP-ului, ca să nu spun că avem şi parlamentari care stau aşa să vadă ei cum basculează la fel cum au şi venit la noi, în preajma alegerilor. Ca atare această fuziune începe să devină toxică pentru partid, şi eu o să vă propun să o ducem al congres, în vederea denunţării fuziunii", a declarat Băsescu, potrivit Agerpres.

El s-a referit şi la "situaţia contabilă groaznică a UNPR".

"Nu mai spunem că situaţia contabilă a UNPR-ului este groaznică şi dacă s-ar realiza fuziunea, dincolo de pretenţiile pe care le avem toată ziua de la diverşi domni care n-au inteles să se integreze în partid, mai preluăm şi nişte datorii uriaşe. Avem şi câţiva care, Dumnezeu să mă ierte, trebuie să-și caute de drum, mai ales că unora le-am dat şi preşedinţii de organizaţii conform algoritmului şi-au făcut organizaţiile pulbere sau n-au făcut nimic - una din două". a adăugat liderul PMP.

Băsescu a dorit să le mulţumească consilierilor şi parlamentarilor care s-au integrat în PMP, "unii fiind chiar admirabili".

Citește aici un reportaj de la evenimentul care a marcat fuziunea prin absorbție a PMP cu UNPR.