Liberalii susţin demersul preşedintelui PNL, Ludovic Orban, privind plângerea penală depusă împotriva premierului Viorica Dăncilă, decizia fiind luată prin votul Biroului Executiv în condițiile în care au existat voci la vârful PNL care s-au dezis de acțiunea lui Orban. Printre cei care au ieșit public și au criticat demersul său a fost și primarul Oradei Ilie Bolojan.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Potrivit unor surse liberale citate de Agerpres, decizia de susţinere a demersului liderului PNL a fost luată cu 23 de voturi favorabile, trei împotrivă şi trei abţineri, în şedinţa Biroului Executiv al partidului.

Unii dintre cei care au votat împotriva susţinerii acestui demers ar fi reclamat faptul că Ludovic Orban nu s-ar fi consultat cu membri PNL înainte de a depune plângerea penală, au arătat sursele citate.

Prim-vicepreședintele PNL Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, a declarat vineri că liderul liberalilor, Ludovic Orban, nu s-a consultat în partid privind plângerea penală la adresa premierului Viorica Dăncilă și a lui Liviu Dragnea și că el personal nu este de acord cu acest demers.

"Domnul Orban nu s-a consultat în interiorul partidului când a luat această decizie. Eu, personal, nu sunt adeptul unor astfel de plângeri, vă spun foarte deschis. Eu sper că are elemente cât se poate de clare pe care se bazează când a făcut acest lucru", a declarat vineri Bolojan într-o conferinţă de presă susținută la Oradea.