Cazanciuc: Preşedintele României ”doreşte ca magistraţii să fie în continuare colaboratori ai serviciilor secrete”, dorind să blocheze activitatea Parlamentului şi a CCR

de N.O.     HotNews.ro
Miercuri, 2 mai 2018, 20:06 Actualitate | Politic


Robert Cazanciuc
Foto: Facebook
Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, membru al Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea legilor Justiţiei, a declarat miercuri că preşedintele României ”doreşte ca magistraţii să fie în continuare colaboratori ai serviciilor secrete”, sesizând CCR și Comisia de la Veneția, și că în trei ani de mandat ”toată opera politică a preşedintelui României se restrânge la cuvântul 'penal'”, folosind aceeași ”retorică contestatară fără informație”. 

"Legile Justiţiei au ajuns la promulgare după parcurgerea tuturor etapelor procesului legislativ şi democratic şi fac parte, chiar dacă preşedintele refuză să accepte acest lucru, dintr-o necesară reformă a Justiţiei realizată legal de Parlamentul României. Din păcate, preşedintele României doreşte să blocheze activitatea Parlamentului şi a CCR. Este vorba despre decizii ale CCR care rămân neaplicate şi de legi ale Parlamentului care vor rămâne, din păcate, neadoptate. Preşedintele contestă procesul parlamentar şi demersul coaliţiei de guvernare privind reforma Justiţiei. Preşedintele nu este interesat, din păcate, să se comporte ca un mediator, ci de menţinerea acestei situaţii care, din păcate, de asemenea, a condus de-a lungul timpului la mai multe abuzuri demonstrate din plin şi în spaţiul public", a arătat Cazanciuc, într-o declaraţie de presă făcută la Parlament, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, "preşedintele nu a indicat niciun articol, paragraf, nimic din conţinutul celor trei legi care să încalce într-un fel sau altul principiile, rigorile statului de drept".

"Dimpotrivă, preşedintele foloseşte aceeaşi retorică contestatară fără informaţie, pe care o auzim şi o vedem permanent la cei care încă îl mai susţin. Respingând acest pachet de legi ale Justiţiei, preşedintele doreşte ca magistraţii să fie în continuare colaboratori ai serviciilor secrete, vrea ca procurorii să poată exercita în continuare presiuni asupra judecătorilor şi vrea în continuare ca acelaşi om să numească şi procurorii şi preşedintele Înaltei Curţi, adică să aibă control politic asupra numirii magistraţilor. (...) Preşedintele critică pe de o parte că nu ar fi fost făcut un apel la Comisia de la Veneţia, dar ignoră, din păcate, ceea ce Comisia de la Veneţia a spus deja", a adăugat fostul ministru al Justiţiei.

Cazanciuc consideră că preşedintele Klaus Iohannis "adoptă o critică a pachetului de legi fără niciun fel de informaţie, fără niciun fel de argumente, pe o logică contradictorie, ceea ce face din declaraţia şefului statului de miercuri una pur politică, dovedind după trei ani de mandat o necunoaştere a literei şi spiritului Constituţiei''.

"După trei ani de mandat, în care preşedintele nu a mediat nimic, în care nu a unificat societatea, în care nu a prezentat niciun proiect demn să poarte denumirea naţional, preşedintele României a rămas la primul pas făcut în campania electorală, din păcate, şi acela cu stângul. Toată opera politică a preşedintelui României se restrânge la cuvântul 'penal'. Când nu are nimic de spus, preşedintele aduce pe tapet acelaşi discurs aproape obsesiv, cuvintele 'penal', 'anticorupţie' şi legile Justiţiei fiind singurul proiect politic în anul Centenar al preşedintelui României. E limpede că această respingere iraţională a efortului Parlamentului României de a reforma Justiţia nu are legătură cu Justiţia, ci cu campania electorală pentru al doilea mandat pe care însă, din lipsă de idei politice, preşedintele României pare că a început-o mai devreme. Preşedintele vorbeşte de un pachet de legi, deşi la promulgare au fost trimise doar două, a treia nu a fost încă motivată. Sunt foarte multe confuzii tehnice referitoare la acest aspect al parcursului constituţional, sunt foarte multe neadevăruri - spune, între altele, preşedintele că ministrul ar avea puteri sporite în raport cu CSM. Nimic mai fals, din contră, ministrul nu mai are aceleaşi prerogative ca înainte. Spre exemplu nu mai este titularul acţiunii disciplinare. Din păcate, preşedintele pare să se comporte doar ca un actor în campanie electorală, foarte puţin preocupat de mersul cu adevărat al Justiţiei", a explicat senatorul PSD.

Potrivit acestuia, faptul că au existat decizii la CCR care au declarat neconstituţionale anumite aspecte, mai degrabă tehnice, arată că mecansimul democratic funcţionează în România.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că a decis să trimită la Curtea Constituţională pachetul legilor Justiţiei, dar şi la Comisia de la Veneţia.

"În forma în care se prezintă acum, pachetul legislativ de modificare a legilor Justiţiei nu corespunde nici exigenţelor unui stat de drept şi democratic, aşa cum Constituţia României proclamă emblematic în articolul 1, şi nici aşteptărilor românilor, care îşi doresc o Justiţie independentă, bazată pe lege şi neinfluenţabilă. Am decis, ca atare, să trimit întregul pachet legislativ înapoi la Curtea Constituţională şi, în paralel, să sesizez Comisia de la Veneţia. De aceea, fac un apel către Curtea Constituţională de a nu se grăbi şi a conlucra cu organismul european care contribuie de aproape 30 de ani la dezvoltarea unui patrimoniu constituţional comun în Europa şi care sprijină statele care doresc să pună structurile juridice şi instituţionale în acord cu standardele şi bunele practici internaţionale în materie de democraţie, preeminenţă a dreptului şi a protecţiei drepturilor omului, inclusiv prin acordarea unui sprijin constituţional de urgenţă", a spus Iohannis. Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
1736 vizualizari

 • +10 (10 voturi)    
  Mda (Miercuri, 2 mai 2018, 20:11)

  Soljenitin [utilizator]

  Zici Cazanciuc si tragi apa.
 • +7 (7 voturi)    
  Asteptari (Miercuri, 2 mai 2018, 20:45)

  motanul_gri [utilizator]

  Pai daca noile Legi ale Justitiei sunt atat de minunate pe cat le lauda pesedistii, de ce sar ei ca arsi auzind ca au fost trimise spre analiza la CCR si la Comisia de la Venetia?

  De ce sa punem raul inainte? Poate Comisia va fi impresionata in sens pozitiv de "necesara reforma a Justitiei" (vorba dlui Cazanciuc) infaptuita de campionii pesedisti ai statului de drept. Si de ce nu, poate expertii europeni, inspirati de zelul neobosit al incoruptibililor parlamentari PSD/ALDE, vor prelua ideile inovatoare din aceste legi si le vor propune spre adoptare si in restul tarilor membre UE...
 • +7 (7 voturi)    
  Nu ai inteles nimic, (Miercuri, 2 mai 2018, 20:47)

  ostrogotul [utilizator]

  e exact invers. Serviciile sunt colaboratori ai magistratilor, i.e. magistratii cer "serviciilor" sa investigeze si sa le dea raportul, ceea ce e absolut ok. Magistratul emite un mandat, si "serviciile" il executa
 • +6 (6 voturi)    
  HM (Miercuri, 2 mai 2018, 20:58)

  Lake123 [utilizator]

  De unde știi matale nene, ce urmărește președintele? Vă e frică și de umbra voastră, vai de capul nostru. Ați ajuns să suflați și-n iaurt. Da de scăpat, tot nu scăpați, câte rele ați făcut acestei țări.
 • +5 (5 voturi)    
  Cazanciuc e nume de MONGOL...la fel ca Pivniceru (Miercuri, 2 mai 2018, 21:04)

  Gryphus [utilizator]

  de unde tot apar cacanciucii astia si mongoloizii care se cred stapani pe romania? tot felul de scule ruso -mongolo - tatare
 • +5 (5 voturi)    
  "penali" (Miercuri, 2 mai 2018, 21:17)

  purplehaze [utilizator]

  ...Doare adevarul, domnule Cazanciuc ? Prin parlament se plimba multi penali cu doua griji primordiale: 1. de a-si umple buzunarele cu bani (salarii exagerate, pensii speciale, etc) si 2. de a pune Justitia cu botu' pe labe
  ..."retorică contestatară fără informaţie, pe care o auzim şi o vedem permanent la cei care încă îl mai susţin."
  Asa crezi Cazanciucule? Veti afla in scurt timp cati romani il sustin pe presedinte, vin alegerile !!!!!
 • +5 (5 voturi)    
  Asta-i gogonata! (Miercuri, 2 mai 2018, 21:34)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Si ce-ar vrea Cazanciokul? Sa fie presedintele colaborator cu toti hotii din gasca de borfasi psd+alde (+udmr) din care face si mafiotul Roberto parte?
 • +6 (6 voturi)    
  Foarte bine Domnule Presedinte (Miercuri, 2 mai 2018, 22:16)

  GeorgeOrwell [utilizator]

  Presedintele face bine ce face. Se vede in reactia disperata a sobolanilor care incearca sa puna presiune si sa distorsioneze realitatea.
 • +5 (5 voturi)    
  Parlamentul si CCR sunt profund corupte, amandoua (Miercuri, 2 mai 2018, 22:33)

  emil bobu [utilizator]

  Ambele sunt controlate de mafia PSD si sunt folosite la sabotarea justitiei si instaurarea dictaturii lui Dragnea.

  Ne apropiem de punctul de rupere, cum va iesi, nu stiu.
 • +5 (5 voturi)    
  Argumente de infractor... (Miercuri, 2 mai 2018, 22:36)

  LLLL [utilizator]

  ..., vorbesti ca un avocat de infractori....
 • +5 (5 voturi)    
  Cazanciuc... (Miercuri, 2 mai 2018, 22:42)

  blackarrow [utilizator]

  e genul de poltician tip tariceanu -periculos, insidios si fin manipulator , prin amestecare de jumatati de adevar cu minciuni sau omiteri , prin sofisme si altele...Daca aceste legi hingherite de acesti ingerasi psd-alde ar fi asa de performante si in acord cu toate reglementarile UE (nu mai discutam de modul in care au trecut prin parlament) atunci nu ar trebui sa aiba emotii la testul Comisiei venetiene, nu ?
 • +5 (5 voturi)    
  Pazeste tara de Hoti (Miercuri, 2 mai 2018, 23:29)

  Isobar [utilizator]

  "După trei ani de mandat, în care preşedintele nu a mediat nimic, în care nu a unificat societatea, în care nu a prezentat niciun proiect demn să poarte denumirea naţional, preşedintele României a rămas la primul pas făcut în campania electorală, din păcate, şi acela cu stângul. Toată opera politică a preşedintelui României se restrânge la cuvântul 'penal'.
  Faptul ca Presedintele apara aceasta tara de "guvernarea de tip mafiot" a gruparii din care ca mare jurist faceti si Dv. parte. este de o foarte mare
  importanta.
  Nu incercati sa folositi "Limba de lemn" a unui jurist pus in slujba mafiei.
  Urmati exemplul bunei Dv. rude (Dl V.Ponta).
 • +4 (4 voturi)    
  cazanciuc (Joi, 3 mai 2018, 1:30)

  ras-putin [utilizator]

  joaca cazacioc, dupa cum ii dicteaza sefii penali din shparlament.
 • +1 (1 vot)    
  Politrucul care in viata lui nu a intrat imbracat (Joi, 3 mai 2018, 16:02)

  Susufler0 [utilizator]

  in roba intr-o sala de judecata, (nici ca procuror, nici ca judecator si nici ca avocat), dar care nici politica nu stie sa faca (pt ca nu are sentimente !) s-a apucat sa "descifreze" el actiunile, atitudinile si scopurile lui Iohannis !

  PS. Ehe, pe vremea cand era doar yesman-ul si Procurorul General al lui Ponta statea mai linistit decat acum, cand "nu este nimic" al lui Dragnea si din aceasta cauza trebuie sa se agite fara insa sa-si dea seama daca o face sau nu cu vreun rost pt el !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version