Zeci de români au comentat la filmulețul postat peFacebookde premierul Israelului Benjamin Netanyahu în care acesta apare dând mână cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în timpul vizitei liderului PSD și a premierului Viorica Dăncilă în republica din Orientul Mijlociu. Românii i-au transmis premierului israelian să nu-l mai lase să plece pe Liviu Dragnea, pentru că ”face rău românilor și României”, dar și mesaje precum ”întâlnirea cu un politician român corupt care este atât de aproape de a fi condamnat cu închisoarea nu este o idee atât de bună pentru un politician ca dumneavoastră”.

Liviu Dragnea si Benjamin NetanyahuFoto: Camera Deputatilor

”Dragă Netanyahu, te rog ține-l acolo, ia-l de nevastă, fă ce vrei cu el, dar nu-l mai lăsa să plece. Face rău românilor și României”, a scris un român.

De asemenea, un alt mesaj arată în felul următor:

”Cel mai corupt om politic din România!!!

Întreabă-l cum de Teleorman este cea mai săracă regiune din România?!...întrebă-l cum de s-a îmbogățit dintr-un salariu de bugetar...?!

Întreabă-l de ce își acaparează toate instituțiile statului...?!..

Întreabă-l de ce distruge statul de drept în Romania?!?!”

Într-un alt comentariu, un român îi atrage atenţia premierului israelian că tocmai a cunoscut "unul dintre cei mai corupţi politicieni din România”. "Felicitări, domnule Netanyahu! Tocmai ai cunoscut cel mai dispreţuit politician şi unul dintre cei mai corupţi politicieni din România din ultimii 25 de ani. Este cunoscut drept un hoţ pe-aici, aşa că verifică-ţi buzunarele. Este şi un foarte bun mincinos, deci eu nu aş conta foarte mult pe ce spune (...)”, scrie un cititor din România.

Postarea lui Benjamin Netanyahu a strâns, în peste 55.000 de vizualizări, peste 2.500 de reacții.

Premierul Viorica Dăncilă și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-au aflat miercuri și joi în vizită în Israel.

Vizita a avut loc pe fondul unui scandal stârnit în România în urma anunțului lui Liviu Dragnea că ambasada României la Tel Aviv va fi mutată la Ierusalim.

Plecarea Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea în Israel a fost ținută secret până în ultimul moment. Vizita Vioricăi Dăncilă a fost confirmată de Guvern abia marți seară, deși circulau informații în acest sens de mai multă vreme. De asemenea, participarea lui Liviu Dragnea a fost confirmată oficial miercuri, chiar în ziua vizitei.

Dragnea a plecat în vizită în Israel deși în ziua respectivă la Înalta Curte de Casație și Justiție era anunțată judecarea ultimulului termen al procesului în care liderul PSD este judecat pentru instigare la abuz în serviciu.