Liviu Dragnea a ironizat luni declarația făcută de președintele francez Emmanuel Macron, care a criticat atacurile la independența justiției și l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru că ”nu-și lasă țara din mână”, afirmând că e vorba de „doi președinți importanți în lume”.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

„Am înțeles că are o relație specială cu dl Iohannis, deci sunt doi președinți importanți în lume”, a spus Dragnea, întrebat cum comentează declarațiile lui Macron.

Șeful PSD a spus că el nu are „fir direct cu dl președinte Macron” și nici nu a participat la „întâlnirea secretă” a ministrului francez de Externe Jean-Yves Le Drian cu procurorul șef al DNA, Laura Codruța Koveși.

„Bănuiesc că e uzual”, a comentat Dragnea. De notat că nu a fost vorba de o „întâlnire secretă”, în condițiile în care a fost anunțată pe site-ului oficial al diplomaţiei franceze.

Liviu Dragnea a spus că nu știe la ce s-a referit Emmanuel Macron când a vorbit despre atacuri la adresa Justiției, apreciind însă că „poate s-a referit la unele instituții”.

Șeful PSD a mai spus că a luat decizia să „contabilizeze” declarațiile celor care vor să „ne dea lecții de suveranitate” pentru a face o carte cu „teze importante”.