Ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian, se întâlneşte joi, la Bucureşti, cu procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, potrivit site-ului oficial al diplomaţiei franceze.

Jean-Yves Le DrianFoto: Wikipedia

Ministrul francez se află în vizită la Bucureşti, unde a avut, în prima parte a zilei, o conferinţă de presă comună cu omologul său român, Teodor Meleşcanu, şi s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă. Pe agenda acestuia mai figurează întrevederi cu şeful statului Klaus Iohannis, dar şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului - Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Potrivit diplomatie.gouv.fr, discuţiile lui Le Drian cu oficialii români se vor axa pe 'întărirea relaţiilor bilaterale, marcate, în zona culturală, de Sezonul România - Franţa, iar, pe nişa economică, de creşterea schimburilor comerciale estimate la 7,8 miliarde de euro, în 2017'.

Le Drian are programată şi o întâlnire cu şefa DNA.

De asemenea, oficialul francez va conferi decoraţia de Ofiţer al Legiunii de Onoare fostului premierşi comisar european Dacian Cioloş, potrivit programului oficial al acestuia.