Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a anunţat marţi că se retrage din platforma civică România 100, al cărei fondator a fost și el, afirmând că el și-a urmat "crezul" politic când s-a înscris în PNL, iar lansarea unui partid nou pe baza acestei platforme i se pare o greșeală.

Ionel DancaFoto: Facebook - Partidul National Liberal

Dancă a scris marți, pe pagina sa de Facebook, că încă de la începutul inițiativei România 100 a "susținut că foștii colegi de guvernare care doresc să continue proiectele începute trebuie să între în politică alături de Partidul Național Liberal" și că de aceea, în toamna trecută, și-a urmat crezul și s-a înscris în PNL, "pentru a opri abuzurile guvernării PSD - ALDE".

"Doar PNL poate oferi o alternativă la guvernarea PSD - ALDE. Asta e ceea ce am susținut întotdeauna în cadrul Platformei România 100, iar lansarea unui partid nou pe baza acestei platforme mi se pare o greșeală. Din acest motiv mă retrag din echipa România 100", a anunțat el.

El a mai ținut să menționeze că, pentru a evita posibile situaţii de conflict de interese, din momentul în care s-a înscris în PNL nu a mai participat la acţiunile Platformei România 100.

Ce a scris Ionel Dancă în postarea pe Facebook:

"Dragi prieteni si fosti colegi, sunt unul dintre initiatorii Platformei Romania 100 insa dupa ultimele evolutii anunt public ca ma retrag din echipa Romania 100. Inca de la inceputul acestei initiative am sustinut ca fostii colegi de guvernare care doresc sa continue proiectele incepute trebuie sa intre in politica alaturi de Partidul National Liberal.

In repetate randuri, in cadrul Platformei am militat pentru o orientare politica de dreapta si pentru inscrierea noastra a celor care gandim in acest fel in PNL, singurul partid care poate invinge PSD si care poate sa ofere solutii pentru o administratie liberala care sa modernizeze Romania.

In toamna trecuta, mi-am urmat acest crez politic, am decis sa ma implic in politica si m-am inscris in PNL pentru a opri abuzurile guvernarii PSD - ALDE si pentru a construi impreuna cu colegii liberali o alternativa politica democratica si responsabila.

Partidul National Liberal a aratat in aceasta perioada ca este partidul care face opozitie si care poate invinge PSD.

[...]

Doar PNL poate oferi o alternativa la guvernarea PSD - ALDE. Asta e ceea ce am sustinut intotdeauna in cadrul Platformei Romania 100 iar lansarea unui partid nou pe baza acestei platforme mi se pare o greseala. Din acest motiv ma retrag din echipa Romania 100 insa ii invit in continuarea pe fostii mei colegi, asa cum am facut-o deja de mai multe ori, sa se alature Partidului National Liberal, singurul partid care poate oferi romanilor o alternativa liberala de guvernare democratica si responsabila.

P.S. Fac precizarea ca pentru a evita posibile situatii de conflict de interese din momentul in care m-am inscris in PNL nu am mai participat la actiunile Platformei Romania 100.

Cererea de înfiinţare a partidului "Mişcarea România Împreună" a fost depusă la tribunal, a anunţat vinerea trecută fostul premier Dacian Cioloş. El a precizat că Platforma România 100 nu se transformă într-un partid politic, ci formaţiunea politică se va desprinde din platformă.

Citeste si: