Deputatul USR de Dolj Adrian Prisnel relatează joi că i-a fost interzis să ia cuvântul în ședința Consiliului Local Craiova de către majoritatea PSD-ALDE, iar consilierii PSD au cerut Poliției locale să îl scoată afară din sală. Incidentul vine la o zi după ce deputatul Nicușor Dan a fost dat afară de la ședința Consiliului general al Muncipiului București, deși parlamentarii au dreptul legal să participe și să ia cuvântul la ședințele de consiliu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Primarul PSD Mihail Genoiu împreună cu majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local Craiova mi-au interzis astăzi să iau cuvântul în ședință și să vorbesc despre hotărârea imorală, ilegală și nocivă de înființare a unui SRL care să preia administrarea imobilelor. Mai mult, consilierii PSD au cerut Poliției Locale să fiu evacuat din sală, deși eram acolo ca parlamentar, ales în județul Dolj. Un dublu abuz! Ca parlamentar am dreptul potrivit legii și regulamentului Consiliului Local să iau cuvântul", povesește Prisnel pe pagina sa de Facebook.

Vezi mai jos imagini video publicate de Prisnel:

Într-un comunicat de presă, USR anunță că filiala Dolj va sesiza Consiliul Concurenței și Prefectul județului Dolj care poate constata nelegalitatea hotărârii, iar deputatul USR Adrian Prisnel va ataca în instanță acest abuz al PSD de a-i interzice să vorbească în ședința de Consiliu Local.

"Aștept procesul verbal să pot ataca în contencios administrativ decizia Consiliului Local de a-mi interzice să vorbesc. Genoiu și Firea nu pot să treacă cu tancul majorității peste interesele cetățenilor și peste legi. Vreau să mulțumesc consilierilor PNL că au susținut, prin vot, dreptul meu ca parlamentar de a lua cuvântul și că au atras atenția șefilor PSD ai primăriei Craiova că e un abuz", a declarat deputatul USR.

Ce spune art. 52 din Legea administrației publice locale"

"La lucrările consiliului local pot asista și lua cuvântul, fără drept de vot, prefectul, președintele consiliului județean sau reprezentanții acestora, deputații și senatorii, miniștrii și ceilalți membri ai Guvernului, secretarii și subsecretarii de stat, șefii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe centrale din unitățile administrativ-teritoriale, în problemele ce privesc domeniile de responsabilitate a acestor servicii, precum și persoanele interesate, invitate de primar."