Dodon: În loc de "Marea Adunare" a fost organizat un banal protest minoritar, cu lăutari şi discursuri ofilite. Moldova are viitor, iar unionismul va rămâne un vis steril care aparţine trecutului

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 25 martie 2018, 22:48 Actualitate | Politic


Igor Dodon
Foto: Facebook / Igor Dodon
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, afirmă că guvernarea de la Chișinău trebuie să ştie că este direct responsabilă de dezbinarea provocată de unionişti, iar corupţia şi sărăcia sunt cauzele pentru care oamenii "aderă la un proiect marginal", scrie News.ro. De asemenea, el spune că alegerile parlamentare din 2018 vor aduce o conducere "statalistă pro Moldova, patriotică, social orientată" şi a numit "Marea Adunare Centenară" un protest banal al minorităţilor, cu lăutari şi discursuri ofilite.

"Chiar dacă unionismul a înregistrat azi un eşec umilitor, trebuie să condamnăm propagarea acestei molime politice în Republica Moldova. Astăzi, organele de forţă au demonstrat că pot asigura ordinea publică şi le mulţumesc că şi-au făcut datoria, dar pe viitor aşteptăm mai multă iniţiativă în asigurarea securităţii constituţionale a ţării", scrie Igor Dodon pe Facebook.

Acesta afirmă că guvernarea trebuie să ştie că este direct responsabilă de dezbinarea provocată de unionişti, iar corupţia şi sărăcia sunt cauzele pentru care oamenii "aderă la un proiect marginal".

"Guvernarea trebuie să ştie că ea este direct responsabilă de dezbinarea pe care unioniştii o provoacă în societatea moldovenească. Din cauza corupţiei, a sărăciei şi a deznădejdei, oamenii caută alternativă, inclusiv aderă la un proiect marginal şi radical cum este unionismul", continuă Dodon.

Preşedintele R. Moldova susţine că are dubii în ceea ce priveşte îndreptarea lucrurilor de către actuala guvernare de la Chişinău, afirmând că eurounioniştii, în nouă ani de guvernare, "au compromis tot ce se putea compromite".

"Poate oare actuala guvernare democrată să îndrepte lucrurile? Am mari dubii. În cei aproape nouă ani de guvernare, eurounioniştii au compromis tot ce se putea compromite, inclusiv traseul lor proeuropean. Anume din cauza acestor erori ale eurounioniştilor a fost întreţinut şi curentul unionist", spune el.

De asemenea, Igor Dodon spune că alegerile parlamentare din 2018 vor aduce o concudere "statalistă pro Moldova, patriotică, social orientată".

"Însa sunt sigur că după alegerile parlamentare din acest an vom avea o altă conducere, statalistă pro Moldova, patriotică, social orientată. Viitoarea conducere va reface economia şi va oferi speranţă tuturor cetăţenilor. Iar unionismul va fi declarat în afara legii. Serviciile secrete străine nu vor mai organiza aici diversiuni împotriva statului nostru", a mai afirmat acesta.

Preşedintele Republicii Moldova a numit "Marea Adunare Centenară" un protest banal al minorităţilor, cu lăutari şi discursuri ofilite.

"Astazi s-a confirmat vorba din popor că butoiul care mai tare hodorogeşte este pustiu. Aşa s-a dovedit a fi şi cu unionismul - după atâtea luni de propagandă, isterie şi milioane investite, în PMAN s-a adunat doar un grup nesemnificativ de naivi şi profitori, însoţiţi de nişte lideri politici compromişi şi trădători de ţară. În loc de "Marea Adunare" a fost organizat un banal protest minoritar, cu lăutari şi discursuri ofilite", crede Dodon.

În final, el susţine: "Se confirmă că unionismul este un balon care se va desumfla odată cu trecerea Centenarului. Unioniştii au strigat şi s-au împrăştiat, iar Patria rămâne. Moldova are viitor! Iar unionismul va rămâne un vis steril care aparţine trecutului".

"Marea Adunare Centenară", dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, a fost organizată duminică, la Chişinău, printre participanţi aflându-se Traian Băsescu şi Dan Barna. Fusese anunţată şi prezenţa lui Ludovic Orban, însă acesta a afirmat că şi-a modificat programul şi că va fi prezent la Chişinău zilele următoare. Evenimentul a început cu un spectacol folcloric, după care au fost intonat imnurile de stat ale Republici Moldova şi României, la final, zecile de mii de particpanţi scandând îndelung "Unire!!". Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că parlamentele de la Bucureşti şi Chişinău trebuie să voteze în cel mai scurt timp unirea. Liderul USR, Dan Barna a afirmat că locul Basarabiei este în Uniunea Europeană, iar "cel mai puternic motor este speranţa încrederea şi dragostea".


Citeste mai multe despre   
1730 vizualizari

 • +3 (15 voturi)    
  Are dreptate (Duminică, 25 martie 2018, 23:23)

  mitg [utilizator]

  Atata timp cat moldovenii au ales un scarbos atat de sinistru in functia de sef de stat, n-au ce cauta in asociere cu noi.
   #showComment#showComment
 • +3 (3 voturi)    
  Seriozitate si rezultate masurabile, nu vb (Luni, 26 martie 2018, 8:32)

  clencix [utilizator]

  Unirea se face cu fapte, nu cu vorbe. Daca te uiți la
  http://www.transelectrica.ro/widget/web/tel/sen-harta/-/harta_WAR_SENOperareHartaportlet
  vezi ca deși România exporta energie în jur, inclusiv în Serbia, care nu e în UE, nimic nu trimite în Moldova, care se alimentează obligat tot de la transnistreni, toate liniile de energie, inclusiv gaz, trec prin sudul Basarabiei acum în Ucraina spre sud prin Dobrogea, tocmai sa ocolească RM. Rusii au contribuit la nenorocirile Basarabiei cu tenacitate și cu plan de 80 de ani. Ce plan are România sa o readucă? Numai vorbe? Câți bani procent din PIB aloca RM? Câte societăți romane sunt în RM? Cate societăți sunt cu capital mixt RO-RM și ce procent din RM sunt? De ce nu se face gazoductul spre Chișinău cu bani romanești, dacă cei din RM nu pot? Rezultatele contează, când scopul primează, costul nu trebuie sa fie asa important.
   #showComment


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version