Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a scris miercuri, peFacebook, ca Jandarmeria este folosita pentru a-l apara pe Liviu Dragnea de ziaristi in procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar acest lucru este inacceptabil. De asemenea, acesta ii cere explicatii ministrului de Interne, Carmen Dan.

Postarea purtatorului de cuvant

Jandarmeria este folosita pentru a-l apara pe Liviu Dragnea de ziaristi la procesul de la Inalta Curte sau in interes de partid impotriva cetatenilor, cum s-a intamplat la ultimul congres PSD de la Sala Palatului. Asa ceva este inacceptabil iar ministra de Interne a lui Liviu Dragnea trebuie sa raspunda.

Pesedizarea statului si a institutiilor de forta este un reflex autoritar de sorginte comunista care trebuie sa inceteze. Oamenii liberi si nevinovati nu trebuie paziti de jandarmi pe strada, in tribunale sau la reuniuni de partid.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, alaturi de fosta sa sotie, Bombonica Prodana, si de fosti angajati ai DGASPC Teleorman, si a spus in fata magistratilor ca respinge categoric toate acuzatiile care i se aduc, pentru ca se considera nevinovat.

El a sustinut ca incearca sa inteleaga de ce a fost trimis in judecata fara nicio proba, ci doar in baza unor "barfe spuse la un sprit" si ca a ramas "tinta DNA".

La ICCJ au fost prezenti jandarmi inca de la sosirea liderului PSD.