Nicolae Banicioiu a declarat ca este un simulacru Congresul PSD, ca se voteaza de la ora 13.30 si ca probabil aceasta organizare s-a decis dupa victoria de ieri in CExN a celor carora nu li se aprobasera candidaturile, transmite News.ro. Ecaterina Andronescu a anuntat la randul sau ca au decis sa se retraga din competitie.

"Am hotarat sa plecam, pentru ca modul in care au fost gandite procedurile si faptul ca sunt pe pozitia 20 si voturile deja s-au dat, ar fi absolut inutil. Am decis sa ne retragem, viata merge inainte", le-a declarat Andronescu jurnalistilor.

Banicioiu a spus ca votul a inceput la ora 13.30 si deja au aparut primele buletine votate, iar in sala mai sunt mai putin de o treime din delegati.

"Acest congres a fost facut in primul rand pentru a reechilibra balanta de gen in PSD. Tocmai asta am vrut sa fac, am vrut sa cedez candidatura doamnei Andronescu. Si Liviu Dragnea ar trebui sa-i cedeze functia de presedinte doamnei Dancila", a mai spus Banicioiu.

Ecaterina Andronescu a spus ca s-a inscris pentru aceasta candidatura desi prin sprijinul pe care presedintele partidului i l-a dat Vioricai Dancila era clar ca sansele sale sunt minime, dar s-a inscris pentru ideea de competitie.

"Probabil ca decizia de a crea acest simulacru s-a luat dupa victoria de ieri din CEx. Acum, cand s-a terminat congresul, cica ne anuntam candidaturile pe scena. E comic", a completat Banicioiu.